Над 35% от местата за настаняване със спад в приходите

Едва 23% от управителите отчитат ръст за декември
11
Над 35% от местата за настаняване със спад в приходите
Снимка: БГНЕС, архив

52% от управителите на места за настаняване през декември са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации.

51.6% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 35.5% - на нощувката, по данни на НСИ.

По отношение на наетия персонал 23.9% от ръководителите са предприели като мярка „платен отпуск“, 14% - „неплатен отпуск“, а 8.2% - „преминаване на непълно работно време“. От „освобождаване/съкращаване“ са се възползвали 8% от мениджърите, 3.1% са предприели мярката „намаляване на възнагражденията на персонала“, а 2.1% - „дистанционна форма на работа“.

Същевременно 16.8% от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.

През декември 2021 г. 41.5% от анкетираните управители посочват, че няма промяна в приходите от дейността им в сравнение с предходния месец, 35.6% отчитат спад, а 22.9% регистрират увеличение.

За следващия месец 45.1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 31.4% - че ще успеят „до 100%“, а 23.5% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

В краткосрочен план 46.1% от ръководителите смятат да продължат да работят, 37.5% - да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 13.2% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 1.7% прогнозират да я прекратят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Места за настаняване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е НАП по качествено да събира данъци от БНБ апартаментите.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма от какво да печелим - вдигаме цените. Държавата (т.е вие, щото си плащате данъците) не ни плаща, за да печелим. Затова - така. Другата седмица 1 боб-чорба става 45 лева в Банско! За пръжки - още 12 лева.
4
1
 
8
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Чувал съм от баща ми, че едно време по нашето Черноморие имало Туризъм......
3
0
 
7
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Онзи ден имаше публикувана касова бележка за две миризливи супи, две води и още две кавърми -130 лв в заведение в Банско. Може ли да си зададът въпроса защо им запада бизнеса и защо къщите за гости се пукат по шевовете. Има курорти в Алпите дето е по евтино от тука!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да напцувате целатъ системъ та да види тя! Ама хааааа! В третата световна ще победят чатърите! Те са непобедими! И като отворът кръчметиатъ и да видите ка ша са нацуцаме ду кузирките!
1
2
 
6
 
! Отговори
мижи да те лАжем преди 2 години
Тези от сивия сектор (чак черен) ~40% е, хитро си трайкат и обявяват мижави приходи. От дълги години е така.

Спонсорирани публикации