JTI отново е отличена като глобален топ работодател за иновативен подход към служителите

Българското дружество на компанията също е сертифицирано като топ работодател за поредна година
27 яну 2022 11:51, Александър Попов
JTI отново е отличена като глобален топ работодател за иновативен подход към служителите

Top Employers Institute отличи JTI като един от само единадесет глобални топ работодателя (Global Top Employers), за осма поредна година, потвърждавайки непрекъснатите усилия на компанията и иновативния ѝ подход към доброто физическо и ментално състояние на служителите и предоставянето на равни възможности.

В допълнение към това глобално отличие, JTI бе сертифицирана за трета поредна година във всичките 6 региона на света, в които оперира: Северна Америка, Латинска Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка. JTI добави още две държави към списъка с наградени и сега е Top Employer в 66 държави по света, сред които за поредна година е и България.

Институтът „Top Employers“ е глобален авторитет в оценяването и признаването на високи постижения при практиките, насочени към хората, а тази година от института дадоха висока оценка на JTI за практиките за осигуряване на равни възможности и заплащане в цялата компания. Компанията бе отличена за същото и от EY, които наградиха JTI през ноември 2021 г. с един от първите сертификати „Global Equality Standard" (GES). Сред постиженията на JTI е отбелязан и ангажиментът на компанията към доброто физическо и ментално състояние на служителите, чрез инициативи като гъвкаво работно време, прогресивната политика, която дава възможност за платен отпуск за отглеждане на дете, без значение от пола на родителя (global family leave policy), която компанията стартира 2021 г., за лидерският подход на пазарите за включване на LGBT+ общностите, както и за програмата за подкрепа на жените в компанията - „TOGETHER“.

“Радваме се, че JTI запази своето място в елитната класация на Global Top Employers. Компанията трябва да се гордее със статута си на световен лидер в практиките, ориентирани към хората, както и с постоянния ангажимент, насочен към подобряване на условията на всички служители по света. Най-новият успех на JTI да бъде сертифицирана като глобален работодател, който предоставя равни условия е стандарт, към който компаниите трябва да се стремят, за да станат най-добри работодатели“, сподели Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

“За мен е напълно обективно отново да бъдем сертифицирани от Top Employers Institute. Нашите хора са в основата на всичко, което правим и това е причината да се стремим да им осигуряваме най-добрите възможни условия на работа. Да дадем възможност на над 40,000 колеги възможността да се развиват и да им предоставим оптималната работна среда, за да реализират своя потенциал, е от първостепенно значение за нас“, сподели Хауърд Паркс, JTI, старши вицепрезидент „Хора и организационна култура“.

JTI си поставя амбициозни цели за следващите години – да привлича най-добрите, да подкрепя, развива и ангажира настоящите и бъдещи таланти. Организацията ще продължи да се фокусира върху доброто физическо и ментално състояние на служителите чрез адаптиране и подобряване на работната среда, в офиса или у дома. Настоящите служители ще имат достъп до множество инициативи за дистанционно изграждане на екип, фокусирайки се върху здравословния баланс между работата, личния живот и развитието, докато потенциалните бъдещи служители ще бъдат поканени да вземат участие в „Make It Bright Challenge“, където студенти от целия свят ще имат възможността да се състезават за платени глобални стажове, които могат да доведат до постоянни позиции. Тези програми, заедно с други водещи в света инициативи, ще затвърдят позицията на JTI като Top Employer.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирани публикации