Цените на пшеницата в ЕС удариха тавана след инвазията в Украйна

Украйна и Русия са два от най-големите производители на пшеница в света
25 фев 2022 04:00, Ния Христова
22
Цените на пшеницата в ЕС удариха тавана след инвазията в Украйна
Снимка: БГНЕС
Цените на пшеницата достигнаха рекордно високи стойности в европейската търговия днес, след като Русия започна инвазия в Украйна, съобщиха за АФП анализатори и търговци.
 
Украйна и Русия са два от най-големите производители на пшеница в света. Пшеницата се търгуваше по 344 евро (384 долара) за тон на платформата Euronex.
Още по темата
 
Европейските фондови пазари се сринаха, предизвиквайки паника на търговските борси.
 
Индексът DAX във Франкфурт се понижи с 5,2%, CAC 40 в Париж спадна с 5,0%, а индексът FTSE MIB в Милано се понижи с 5,1% към 1110 GMT. Междувременно европейският бенчмарк EURO STOXX 50 се срина с 5,2%. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вчера в търговска верига, във Варна, цена на кг брашно 500 - 1,99 лв. Солидарно! Вече! ... от старата реколта, много газ и ток се изразходва/ло --- Е, антируските санкции са срещу всички нас!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намеквате, че скоро ще плащаме хляба солидарно с баш европейците - 1 или 2 евро бройката. Четем ви мислите просто. Толкова сте умни, предвидими сте! Борсите са си борси, Русия като прасне една ответна санкция ... на гласувалите срещу нея, Лукойл да излезе в "планов ремонт" за година ...
11
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 2 години
До Не ни е страх Написал си някаква фантасмагория.Максимума който сме постигали при производството на пшеница е бил 10 мил.тона Европа се нуждае от над 80 мил. тона пшеница на година.Дори СССР е внасял пшеница от щатите по онова време.
10
5
 
0
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 2 години
Аз казах ли ви, че за да я има Европа, трябва да унищожим СССР? Е на ви сега!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошата Европа плаща всяка година на българските земеделци да произвеждат храна, която дори простите българи да ядат. Но те нали са прости са оставили шепа зърнари милионери да дерибейства и да храни Египет и арабите със супсидирано зърно. А простаците населяващи територията ще измрат от глад. После Европа била лоша.
8
0
 
13
 
! Отговори
До Съвет преди 2 години
То ние, че произвеждаме много пшеница произвеждаме даже много повече отколкото ни е нужно, същото се отнася и за тока, но това не означава, че обикновените хора няма да я плащат на борсови цени.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците поради санкциите отдавна не разчитат на внос на хр продукти , ние да му мислим, а на бас , че крадците са изпразнили и резерва
6
1
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Миналата година Украйна внасяше жито. Кой каза че руснаците ще умрат от глад?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално, важното в случая е, че ние ще им наложим санкции които ще им ограничат достъпа до виртуални единици, а те ще ни ограничат достъпа до жизненоважни суровини помислете кой ще е по-прецакан.
4
2
 
4
 
! Отговори
Не ни е страх преди 2 години
Изхранвало сме цяла Европа по времето на Сталин. Това показва, че имаме достатъчно производство. Няма да умрем от глад
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде честито, всички ще я сърбаме краварската попара. Ползите - все за властните, цените - все плебеите ги плащат... Свободният западен свят е все още феодализъм. Населението е невежи роби с мирогледи, изградени от медийно програмиране.
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на пшеницата достигнаха рекордно високи стойности в европейската търговия днес, защото полово гъвкавите са хем неосведомени и излъгани, хем паникьори. Няма война. След края на специалната руска операция няма да има окупация на Украйна, икономиката и селското й стопанство няма да пострадат. Руснаците само ще занулят военния потенциал на Украйна, ще зачистят бандерлогите, нацистите и пиндостанските слуги по върховете на укропската власт.
1
4
 
47
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Не трябваше ли руснаците да са тия дето да гризат дървото на прикладите ,що се очертава да сме ние ,че остави друго ами и приклади нямаме

Спонсорирани публикации