Половината украинци от у нас готови да започнат работа

86% от работодателите са готови да наемат бежанци веднага
Обновена: 29 мар 2022 10:57 | 29 мар 2022 10:53, Камелия Цветанова
57
Половината украинци от у нас готови да започнат работа
Снимка: БГНЕС

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, анкетирали и консултирали над 1000 украински граждани до края на миналата седмица. Почти половината от тях са заявили готовност за започнат работа.

Още по темата

65 на сто от украинците у нас са висшисти, 32 процента със средно образование, но като цяло се предпочита работа в хотели, ресторанти, като продавач-консултанти или касиери, съобщи БНР.

Предпочитаните области за заетост са Варна, Бургас, София-град, София област, Шумен и Пазарджик.

208 работодатели също са попълнили до края на миналата седмица анкетите на агенцията по заетостта, обявили са над
1300 работни места, най много в секторите „Информатика“, „Компютърни науки“, „Комуникационна компютърна техника“,
„Машинно инженерство“, „Електроника“, „Сценични технологии“ и „Туризъм“.

86 на сто от работодателите са готови да наемат украинци веднага. Всеки трети е готов да осигури квартира, всеки четвърти и транспорт до работното място. И през тази седмица мобилните екипи анкетират пристигналите у нас украински граждани в местата, където те са настанени. Запознават ги с условията на труд и офертите за работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Мразя Украйнци !! преди 1 година
Здравейте на всички които четете моят коментар. На тези които не го харесват , им пожелавам всичко най ЛОШО както и да ви умрът децата преди вас и после вие след тях :) На тези които са съгласни с мен , благодаря ви от сърце и нека бъдете здрави и щастливи ! Така.. нека започнем..МЯСТОТО НА (ДЕЗЕРТЬОРИТЕ УКРАЙНЦИ ) Е НА БОЙНОТО ПОЛЕ В УКРАЙНА И ТАМ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ ! А ЗА ЖЕНИТЕ КОИТО СА НА ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЯДЪТ,СПЯТ И КАРАТ КОЛИ ЗА 100БОНА, ИЛИ БАЧКАИТЕ ИЛИ ВЪН ОТ БГ!!!
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 700 лв ви гонят в кфс ли работите? Май дълго време сте безработни :)
47
0
 
1
 
! Отговори
50 преди 1 година
50 Гнус ме е от теб нищо не разбираш от култура
46
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
бяха с такъв ентусиазъм готови да наемат БЪЛГАРИ...
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе те на кроасани се мръщят работа ще хванат. Някой друг път. Тези които могат да си платят бягството от Украйна няма да работят.
44
8
 
1
 
! Отговори
Соня преди 2 години
До 38 до 33 Абе ти как разбра,че украйнкитее са мафия?!Как не ви е срам бе?В българия няма мъже,а ефтини интригантки,на които все някой им е виновен
43
3
 
18
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Гримирани украинки, обикалящи Европа да се снимат за фейсбук и инстаграм, ревящи колко са изстрадали, това не са бежанци това са платени актьори! Щом са бежанци в бежанския лагер както всички! Откъде накъде толкова привилегии бе!
42
3
 
13
 
! Отговори
kkkkk преди 2 години
Много има работа за българите та ще взимате украинци, що не вдигнете заплатите и не вземете българи!!! Защо не назначавате така бежанците от Близкия изток за тях работа няма сега изведнъж за украинците всички удобства деева! Всички бежанци да се вдигнат на бунт ако не им осигурите същите условия! Заради вас мразя украинците и вас до смърт! Мразя ви дано *** заедно с Америка и всички дето ви подкрепят ! Умрете бе
41
0
 
25
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Интересно като останах без работа дьржавата не се интерсуваше жив ли сьм , за мобилен екип да ми дойде на крак дори не говорим
40
0
 
12
 
! Отговори
Укроскептик преди 2 години
Индобългарите също са потомци на бежанци... Гостоприемството трябва да е с мярка, иначе се превръща в глупост с необратими последици.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашагите на кариерите и в мините... работа има
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не се и съмнявам, че нашите шефчета са готови, за половината пари, които дават на нас са страшно готови да ги наемат...само дето украинците не са глупави. Ще започнат и като видят какво им предлагат и са избягали след 1 месец.
37
0
 
20
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Нищо подобно! Заявяват час за интервю и послде това дори не се явяват!
36
0
 
15
 
! Отговори
Питаме преди 2 години
И ква работа ще е?
35
2
 
16
 
! Отговори
Смех и опорки преди 2 години
До До 33 Фактът, че изчезна новото служебно Q5, говори, че не са само жени и деца, а едни млади мъже от Одеса, за които няма тайни в отключването.И не никой не подкрепя Путин, просто е ясно, че не са нашенски автоджамбази.
34
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е може да са бандеровки ама са красиви украинките.Високи,руси със сини очи,по добре отколкото да дойдат афганистанци и африканци.Вписват се в българската обстановка.
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как са дефиниране въпросите в анкетата? Едно е да попиташ имате ли желание да работите, друго е да попиташ имате ли желание да работите за МРЗ 710 лева. Защото в бюрото по труда това са офертите, за чистачи, болноглрдачи и учители чат-пат. И понеже вчера един украински левент в трудоспособна възраст с тойота секвоя щеше да ме прегази, не мисля, че ще скочи на офертите на агенцията. Дано се изнасят на някъде укритата иначе и тук ще запалят война
32
11
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Да мафията от изгладнели и премръзнали украйнски жени и деца е най-опасна спор няма. Опорките на путинските *** стават все по абсурдни.
31
15
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Трябва да си много долна, малка душичка, за да напишеш това. Поздравления. Хората бягат от войната, градовете им са разрушават пред очите ни, но наглеца вместо да протегне ръка, лее помия по тях. Гнус.
30
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето са с фашиска идеология ! В Америка има много работа , Байдън ще им плати билетите