Мащабен търговски парк с "Практикер" и 15 големи магазина ще бъде изграден в Перник

Наематели в огромния ритейл проект ще бъдат известни световни брандове
19 май 2022 17:07, Красимир Ангелов
Мащабен търговски парк с "Практикер" и 15 големи магазина ще бъде изграден в Перник

Днес, 19 май, започна изграждането на най-големия търговски парк в Западна България, който включва хипермаркет за дома и градината  „Практикер“, част от компанията „Видеолукс Холдинг“ и над 15 големи магазина на световни брандове. Теренът се намира в Перник, кв. Васил Левски. Първа копка направиха кметът на общината г-н Станислав Владимиров и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изграждането на целия търговски парк е възложено на строителна фирма „Бараж груп“ ЕООД. Новият проект – парк с богато озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на 75 000 кв.м, като застроената площ с магазини ще бъде 22 580 кв.м, от които 8 600 кв.м са отредени само за „Практикер“. Целият проект се очаква да бъде завършен през пролетта на следващата година.

Основните предимства на новия търговски парк ще бъдат лесният достъп и богатото озеленяване. Удобният достъп ще се осъществява от 5 входа, разположени на 3 различни улици. Красивият зелен облик ще бъде постигнат със засаждането на над 500 широколистни, иглолистни дървета и декоративни храсти. По този начин доскоро неприветливият район ще бъде облагороден и ще се превърне в разкошен парк и приятно място за отдих и пазаруване.

Бъдещите наематели в търговския парк в Перник ще бъдат силни брандове, включително хранителен магазин, зоомагазин, магазини за дамскa, мъжка и детска мода; магазин за интериорно обзавеждане, също магазини за спортни облекла и екипировка, артикули за дома и семейството и други.

Посетителите на търговския парк могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 550 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. Мястото е удобно и комуникативно и се обособява голяма търговска зона с богато разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

Компанията „Видеолукс Холдинг“, част от която е и успешно работещият в града хипермаркет за бяла, черна и IT техника „Технополис“, развива успоредно осем ритейл проекта в големи градове на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Практикер
Още от