С „Моят A1” платеното паркиране става лесно и надеждно – ето защо

Спонсорирано съдържание | Обновена: 31 окт 2022 15:43 | 31 окт 2022 10:46, Камелия Цветанова
6
С „Моят A1” платеното паркиране става лесно и надеждно – ето защо

Натовареният автомобилен трафик е проблем на практика във всички по-големи български градове. Множество автомобили, еднопосочни улици, ремонти, а и не толкова съвестни шофьори – всички те утежняват трафика и често превръщат шофирането в неприятно изживяване. Освен че всичко това води и до замърсяване, шофьорите добре знаят, че нервите на пътя не могат да се сравнят с нервите при търсене на място за паркиране – особено в градския център. Когато закъсняваме и просто жадуваме да напуснем колата, като нищо може да си докараме друго главоболие – глоба, скоба или даже репатриране заради неплатена „зона“. Не помага и фактът, че не навсякъде платеното паркиране е с ясни граници и възможности за плащане – ако идваш от друг град, е твърде възможно да се объркаш.

За улеснение на шофьорите А1 стартира нова услуга, чрез която всеки потребител може лесно да управлява платения престой на своя автомобил. Услугата е достъпна чрез нова секция „Паркиране с SMS”, налична в последната версия на приложението „Моят А1“. Новата услуга стартира в 10 български града - София, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Благоевград, Дупница, Ямбол, Враца и Велинград.

С „Моят A1” платеното паркиране става лесно и надеждно – ето защо

Преимуществата

В динамиката на ежедневието може би на всеки шофьор, който току-що е паркирал, му се е налагало да потърси служител на „Паркинги и гаражи“ или пък указателен знак с инструкции за използване на зоната за паркиране. При първия случай това може да доведе до забавяне, а при втория до неволно объркване или грешно изписване на номера на колата. Новата услуга „Паркиране с SMS“, налична в приложението „Моят А1“, дава решение на тези проблеми, защото след първоначално въвеждане предоставя функция за запазване на номера на автомобила, като дори има опция за запаметяване на няколко МПС-та.

Освен това, след стартиране на секцията автоматично може да се локализира устройството и да покаже границите на съответните паркинг зони на картата, което подсказва дали потребителят е в синя или зелена зона.  
Сумата за заплащане на паркирането се начислява към сметката на абоната или се приспада от баланса на предплатените карти – така не се налага и да търсите левчета по джобовете си.

Допълнителни функции

„Паркиране с SMS” предоставя на потребителите още няколко практични функции. Една от тях е автоматичното показване на оставащото време за платено паркиране. Потребителят получава известие за това, че остават 5 минути до изтичане на платения период. По този начин по-лесно може да се реагира, ако ни се наложи да оставим колата си в зоната за още време.

В общините, чиито системи поддържат това, чрез приложението е възможно и заплащане директно за сутринта на следващия ден. По този начин се минимизира рискът автомобилът, паркиран в зона, да се окаже със скоба или репатриран.

„Паркиране с SMS” е поредната функционалност, която разширява възможностите на приложението за самообслужване на А1 – „Моят А1“. Освен че клиентите на компанията могат по достъпен начин да управляват всеки свой абонамент към телекома, те могат да получат и детайлна информация за услуги, които използват или да добавят нови изцяло онлайн.


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безплатен обяд няма! Вие,за слава ли бачкате ?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да ти вземат парите има всякакви улеснения, но когато трябва да ти дадат, само спънки. В държавата няма никаква грижа за хората, всичко е само за пари. Общините не строят общински жилища за хора без възможности, да ама частника дава минимална заплата как да тегли кредит чове с деца. Всички си въобразяват, че в София има заплати, да ама не, има доста голям % на минимална.
2
0
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Влизаш в А1 и виждаш, че безплатни услуги стават платени след определено време и безплатни смс се оказват платени:)
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A1 са най-големите мошенници, добре дето се оттървах от тяхната скапана телевизия която еднолично вдигната почти двойно!

Спонсорирани публикации