10% от най-големите инвеститори у нас са австрийски компании

Министър Стоянов се срещна с посланика на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом
12
10% от най-големите инвеститори у нас са австрийски компании
Снимка: Министерство на икономиката

Около 10% от най-големите чуждестранни инвеститори в България са австрийски компании и те са концентрирани в почти всички сектори на икономиката ни - електроразпределение, телекомуникации, енергетика, банково дело и финанси, търговия, тежката и леката промишлености. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с посланика на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, съобщават от икономическото министерство.

"Надявам се, че инициативата, която стартирахме във формат „закуска с инвеститори“ допринесе за подобряване на диалога и бизнес средата за представителите на австрийския бизнес", каза министър Стоянов и допълни, че българската държава ще продължи да работи за положителното развитие на двустранните икономически отношения между двете страни.

"Австрия е вторият най-голям инвеститор в България с общо над 5 млрд. евро инвестиции в нашата страна", добави Никола Стоянов.

Министър Стоянов подчерта, че България има потенциал да се развива като регионален лидер в областта на цифровите технологии и иновациите, а също и в аутсорсинга на услуги.

В тази връзка е приоритетно стартирането на повече проекти между компании от двете страни в тази област и насърчаване на развойната и изследователска дейност. По думите му сред другите перспективни области на двустранно сътрудничество са секторите на транспортната инфраструктура и технологиите за опазване на околната среда и енергоспестяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 4 месеца
Мразим австрийци. Ще кажеш че те не са корумпирани ... а ни дават съвети на нас ...
8
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
от 60 години на миналия век кремиковци се строеше с австрииски инженери итехн помощ зиме и лете идваха с балкантурист на море и на ски така че насни свързват много тесни връзки
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя нашия луд ли е? Те ни режат безобразно за Шенген, седим опикании по границите в колите на 40 градуса жега, децата реват, а тоя тип мазно се натяга!!! Аз няма да заредя в трите им букви гориво и няма да стъпя в илата на пазар! Малко, но толкова!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, като Кроношпан в Търново, който покрива целия град в мръсотия и токсичен облак.
5
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Туй са парите дето Луканов открадна и даде на Дойнов да инвестира в Австрия. Затова и демократична Австрия отказа да ни го върне. Лапайте им ценностите.
4
0
 
12
 
! Отговори
Бойкот до Шенген преди 1 година
Бойкот на всичко австрийско.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу нацистите! Махнете нацистките сини знамена от цялата страна! Долу знамето на Европа! Ура за българското знаме! Само българското знаме да остане!
2
4
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 2...Ще има да чакаш наште тревопасни да боикотират холандските семена и тpeви
1
1
 
15
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Бойкот на австрийските и холандските стоки,щом не ни искат в Шенген и ние не ги искаме