Не само мебелите правят жилището модерно

"На хората им се наложи да прекарват повече време у дома, трябваше да се адаптират"
5

Ковид пандемията промени начина на работа по цял свят, като превърна много домове в офиси.

Какви са тенденциите в интериорния дизайн - разговаряхме с интериорния дизайнер Николета Кръстева в рамките на събитието "Бъдещето: Дом и офис". "Бъдещето" e специален проект на политематичната телевизия Bulgaria ON AIR. Целогодишният проект е съвкупност от експертни дискусии, които стартират през 2021 г. и събират представители на бизнес общността, експерти, професионалисти с мисия, за да представят глобалните промени и трансформациите в бизнеса, обществото и света.

Проектът насочва вниманието на обществото към успешни бизнес практики и възможностите за подобряване качеството на живот в сферата на имотите, образованието, кариерното развитие, предприемачеството.

"През последните години се обръща голямо внимание на дизайна, не само на жилищния, но и на обществения. По време на Ковид пандемията все повече клиенти имаха изискване в дома им да присъства  работен кът - дали обособен в кабинет или позиционирано бюро, зависи от мащаба на помещението", заяви Николета Кръстева.

"На хората им се наложи да прекарват повече време у дома, трябваше да се адаптират. Поради динамиката на живота клиентът променя изискванията си и това се отразява в дома им. Удобствата определят качеството на живот, интериорът влияе подсъзнателно и на настроението, трябва да се търси баланс между визия и практичност", посочи интериорният дизайнер пред Bulgaria ON AIR.

Все по-голямо внимание се обръща и на умните уреди в дома.

"За хора, които пътуват, е много лесно да включат дистанционно бойлер или отопление преди да се приберат. Вече не е нужно да се чудим изключихме ли осветлението, заключихме ли вратата", даде пример Николета Кръстева.

Кръстева допълни, че очакванията за бъдещето са свързани с развитието на смарт технологиите, които ще предоставят много нови функции.

Гледайте целия разговор във видеото.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
доналд преди 1 месец
Абе от къде я изкопахте тази уличница да говори за дом??? Показаните интерьори са като гробници. Айде мерси за модерността, и пак заповядайте!!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Едно време, когато преди 1 месец
всеки живееше във фамилна къща, а не в "модерна, умна кооперация", за мъжете винаги имаше едно свещенно място - гаража. Тия с по-големите дворове имаха отделно работилница. Там се извършваха всякакви дейности свързани с поддръжката на къщата и МПС-то. Никой не си задаваше въпроси като "къде да ми е кабинета?". Пълни глупости е модерната архитектура, заместват мазето с "килер", безполезно помещение с размери ~2 квадрата или по-малко, в средата на апартамента и това се счита за "модерно". Яжте ми*
1
2
 
12
 
! Отговори
Г-н Хой преди 1 месец
Най обичам разни шундета като госпоица Кръстева,да ми разяснява как да си обзаведа жилището..