Обзавеждането, дизайнът и интериорът на фокус от 29 март на ЕКСПОМЕБЕЛ

Билетите за изложението се продават онлайн през платформата www.furnitureexpo.bg и на касите на Интер Експо Център
23 мар 2023 12:22, Александър Попов

Съвършенството в обзавеждането и дизайна е възможно. За постигането му има две важни условия – ясна концепция и детайлно познаване на продуктите, материалите и технологиите. Всичко това, съчетано с множество съпътсващи събития, ще ни предложи от 29 март до 1 април изложение ЕКСПОМЕБЕЛ.

На бизнес-формата в Интер Експо Център за 17-и път ще проследим тенденциите, последните технологии и изградим професионални контакти в сферата на обзавеждането, дизайна и интериора. С общите усилия на организаторите – Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) изложението събира водещите решения при корпусните и тапицираните мебели, интериорния текстил, матраците и подматрачните рамки, маси и столове, мебели и оборудване за офиса и др.

Съчетание от продукти, бизнес и събития

ЕКСПОМЕБЕЛ е нагледен пример за перфектно съчетание между продукти, възможности за бизнес и ключови за сектора събития.

Като посетители ще видим SandDream и SmartGreen, които само с няколко команди през мобилното приложение променят интериора. Ще открием все по-предпочитаните LED-камини със звукови ефекти, приказни персийски килими, богат избор от щори и пердета, придаващи цялост на всеки проект. Носещ усещане за френски привкус е Rendez–Vous High Meeting Table – изящният прочит на класическата заседателна маса. Почитателите на класиката ще открият масите с плот от масивен дъб или HPL, или NoTable. Нуждаете се от винтидж решения? Насочете поглед към Vintage Stacking Chair... Ако сте от хората, изпълнили мечтата за собствен бар, обърнете внимание на Brooklyn Industrial Stool или елегатния светещ бар Lyxo

Искате да се насладите на всеки сезон с чаша от любимата наптика? Може би Dome е решението. Практични и с хармоничен дизайн, поликарбонатните куполи имат капацитет между до 20 души. ЕКСПОМЕБЕЛ ще предложи и смели решения за офиса, сред които акустичната кабина Hushphone и Boln Sarek – интригуваща мека мебел от изящни модули.

Ключови събития и симбиоза

Дом на ключови събития за интериора, дизайна и мебелите ще бъде ЕКСПОМЕБЕЛ 2023. През всички дни ще ни посреща изложбата „Български дизайн 21 век – форма и функция“, организирана от сп. MD, в сътрудничество с Комплект. Образованието е акцент на дискусия на 29 март, организирана от БКДМП. През същия ден са и дългоочакваните награди DIBLA DESIGN AWARDS 2022. Пред над 1500 гости ще разберем кой ще стане „Дизайнер на годината“ и кои са носителите на призовете в останалите категории. На следващия ден е представянето на „Наръчник за столарство“, а на 31 март – три книги с ключово значение за дизайна, интериора и мебелите.

За втора поредна година ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе в симбиоза с българското строително изложение – Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо, събиращо гигантските строителни машини. Ще протече и първото издание на Green Energy – изложението за енергийна ефективност, възобновяема енергия, рециклиране и управление на отпадъците. Целият изложбен микс ще заеме 19 000кв.м. в Интер Експо Център.

От 29 март до 1 април изложение ЕКСПОМЕБЕЛ ще превърне София в пресечна точка за обзавеждането, интериора, дизайна и интериорния текстил. С билет за посещение можете да се сдобиете през онлайн платформата www.furnitureexpo.bg или на касите на Интер Експо Център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase