Сайтът за цените на храните - само кухи формули

Липсвали действия за понижение на цените
26
Сайтът за цените на храните - само кухи формули
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Сайт с кухи към момента формули и липса на реални действия за понижение на цените". Така бившият шеф на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов определи сайта за проверка на цените на храните, който заработи вчера у нас, пред bTV.

„Това е опит да се систематизира информация, която не води нито до повишаване, нито до намаляване на цени“, посочи още той и припомни, че няма как да се стигне до нормативни промени без работещ парламент.

„Диалогът, който е проведен много отдавна вече в страни като Франция, Гърция и Испания, доведе застопоряване на цените на основни хранителни продукти за определен период от време. Този диалог го нямаше тук, липсват реални действия“, посочи Маргаритов, а по-късно допълни, че няма и адекватни реакции.

Според Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика, сайтът по-скоро би довел до обърквания.

Относно проверките на КЗК той посочи, че дебатът се води така, сякаш у нас има само големи вериги. Проверяват се продукти, които ги има само там.

„Обосновката на проверките малко ме озадачава. Има малко анализ - че цените на енергийните суровини са тръгнали вече надолу, а не се вижда рязка промяна в цените на храните. Цитират се изказвания, които в голяма степен звучат доста безобидно, но според КЗК са лоши и започват атакувания. Това според мен ще доведе до мълчание от производители и търговци. Не съм убеден, че диалогът между държавата, производителите и веригите няма да стане още по-забатачен“, посочи Петър Ганев.

Според него сега малките хранителни магазини имат шанса да свалят цените и да привлекат повече потребители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: храни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
някойесгрешнихапчета преди 1 година
Безмислен сайт,не се казва от къде пари за направата му,колко хора работят там,какви пари получават и пр.Питайте бре,*** !Всяка квартална баба ще ви каже актуалните цени безплатно.***
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой ги прави тези сайтове, но този много прилича на всички сайтове правени по времето на ГЕРБ като стил, оформление, навигация и най-важното - никаква полезна работа не върши. Принципно този сайт е пример как не трябва да се прави сайт, а и не само този сайт.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно безсмилен сайт.След като има много такива като broshura.bg,katalozi.bg и т.н. ит. н.Който иска да сравнява цени има от къде.Поредната тъпотия от служебните.Ама да уточня че са в пъти по добре от ония измамници от Промяната.Така ни промениха и подредиха,че виждаме докъде сме.Пълен колапс благодарение на тях.После ходете гласувайте пак за тях.Особено важи за софиянци.Вие сте мазохисти големи обаче.Що не стачкувате сега,нали има високи цени,скъпо гориво.Няма пари от Дубай ли?
12
1
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 1 година
ЕГА ТИ БЕЗПОМОЩНИТЕ РАДЕВИ ЧЕРВЕНОГЪЛЪБЧЕТА
11
2
 
7
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Радев и групата му от измамници, е стига вече лъжи и нелепости! Как така избрахме Радев да ни прави на ***. Имало ли е по хлъзгав, подмолен и комплексиран българин. Кой повече от Радев е унищожил всичко българско.има ли човек предал и продал повече от Радев България. А как прилича вече и на Тодор Живков! Да не е честит новия диктатор българи.
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do Fool еми ви6 ся батка .. Той не трябва да ре6ава на вси4ки и на света пробмти а само на беге
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е така, защото децата и внуците на дейците от комунистическата партия не могат да намират работещи решения. Те са свикнали да действат чрез купища от документация, бюрокрация, издаване на заповеди, а сега и някакъв съмнителен сайт и си мислят, че проблемът е решен. Всичко това се предава по наследство. Корупцията и мафията от сайтове не се плашат.
8
1
 
8
 
! Отговори
Fool преди 1 година
До 5 Сега как е? - разбира се, крал Тиквун първи щеше да спре инфлацията в световен мащаб само с намигане с дясното око. Според мен, за да помогнеш на целия свят пиши на председателя на ФЕД, ЕЦБ, АЦБ и ЯЦБ да иде Боко да им реши проблема с инфлацията. След като го направи, аз лично ще организирам подписка, да го направим пожизнен премиер!
7
0
 
12
 
! Отговори
Fool преди 1 година
Като пишем "кухи формули" сигурно се има в предвид една единствена формула за средна стойност. Страшен сайт, за пореден път държавната администрация показа колко компетентен е съвременният български чиновник на тема "работа с компютър". И после се чудим защо сме последни във всеки един показател икономически. С трилогия останала от комунизма толкова...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покажете ми цените в страни от нашата черга като Сърбия(която дори не е в прехваления ЕС) и Румъния.
5
0
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Аман от паразитиращи заплатаджии!За раята е див капитализъм а за костюмарите комунизма не си е отишъл още!Грабя наготово с пълни шепи народното благо!Бахтий "държавата"..Бахтий безсмислените сайтове,агенции,агенцийки,комисии и всякакви подобни хрантутници!
4
4
 
11
 
! Отговори
Сега как е? преди 1 година
При Бойко 12 години проблемите и дискусиите бяха как на графа вместо топки, сложили акули. Колажи, майтапи и никой не се сещаше, че не може да си купи две краставици и литър мляко. Защото можеше. Е, изфабрикуваха снимчици и сега се радвате на благоденствие при промяната и Радев. Само дето не може да си купите млякото и доматите. На всичко отгоре, някои се канят да ги връщат на власт. Такива мазохисти може да има само у нас.
3
3
 
2
 
! Отговори
Европа или Ориента преди 1 година
Ако беше Англия или Франция, Президента и Премиера щяха да излезнат веднага и да кажат , че Главният Прокурор Иван Гешев е Психопат който поръчва изтезания и убийства на МВР срещу неудобни хора и трябва да бъде съден от Военен Трибунал ни уви тук живеят ***!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си беше при Тиквата. Нямаше кухи формули - само пълни Чекмеджета.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избрахте си популисти като Радев както и Киро и Асен които са толкова некадърни, че с едно постигнато нещо не могат да се похвалят за 2 години а само провали, та какво точно очаквате да се случи?

Спонсорирани публикации