Роселина Петкова с анализ за ESG регулациите в майския брой на Bloomberg Businessweek Bg

Целия материал може да прочетете в новия брой на списанието, който се разпространява в търговската мрежа
22 май 2024 17:07, Красимир Ангелов
4
Роселина Петкова с анализ за ESG регулациите в майския брой на Bloomberg Businessweek Bg

ESG регулациите вече влязоха в сила. Но след страха от тях е време да видим и какви възможности биха могли да предоставят на бизнеса. Така започва специалният анализ на водещата на “Бизнес старт” и Made In Green Роселина Петкова за майския брой на списание Bloomberg Businessweek Bg. В него Роселина търси в дълбочина какви са подводните камъни, кои са ползите, които биха могли да насърчат компаниите да внедрят ESG политиките, и достатъчни ли ще бъдат те?

„Адаптирането на бизнесите към новите климатични предизвикателства трябва да стане за рекордно кратък срок, на фона на увеличаващите се заплахи на климата върху дейността на компаниите в световен мащаб. Затова поетапното въвеждане на ESG по отношение на нефинансовото отчитане за влиянието на бизнесите върху околната среда ще даде възможност за планиране и стратегиране за преминаване към въглеродно неутрална икономика“. казва Нуша Огнянова, специалист устойчиво бизнес развитие, зелени технологии и кръгова икономика пред водещата на Bloomberg TV Bulgaria.

Все още остава въпросът по какъв начин нефинансовата отчетност на компаниите допринася за опазването на околната среда и борбата с глобалното затопляне. Нефинансовото отчитане за момента важи само за големите компании, но се отразява и на малките, тъй като участват във веригата на доставки на отчитащите се. Огромен процент от малките компаниите не са готови за ESG отчитането, като нямат ресурса да си позволят консултанти, като големите компании. Бизнесът в момента не е готов, като зависи от времевата рамка и прилагането на директивата у нас. Различни експерти се обединяват около мнението, че вече големите компании следят малките по веригите им на доставки дали са устойчиви. Това създава възможности за малкия и среден бизнес, като ако тези фирми са иновативни и прилагат новите изисквания, ще се открият нови ползи за тях, пише още Роселина Петкова.

Целия ѝ материал може да прочетете в майския брой на списание Bloomberg Businessweek Bg, който се разпространява в търговската мрежа. Не пропускайте още “Бизнес старт” и Made in Green с Роселина Петкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от ЕС
50% от родните дружества пренебрегват киберсигурността
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Аха преди 3 седмици
ESG ще рече колко ЛГБТ, жени и малцинства сте назначили с квоти за шефове и шефки. Колко дарения сте дали на разни нпо-та и фондации. Колко фирмени ресурси ползвате за пропаганда на зеленизъм, джендъризъм, феминизъм. Накратко дегенеративните политики биват налагани на фирмено ниво.
2
0
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 седмици
Леонорис :))) ужаса на световете...:)))
1
1
 
0
 
! Отговори
ъъъъъ преди 3 седмици
Роселини ,,,,,,, на баба си митра