рай на проблема с кадрите: ¬нас€ме работна ръка от »нди€

ѕопълнени€та ще са в строителството, туризма, транспорта
27 май 2024 14:27, ѕетър Ѕойчев
142
 рай на проблема с кадрите: ¬нас€ме работна ръка от »нди€
—нимка Ѕ√Ќ≈—

Ѕългари€ ще внас€ работна ръка от »нди€ след подписване на —поразумение за партньорство за миграци€ и мобилност. “ова об€виха от Ѕългарската търговско-промишлена палата. Ѕългари€ не може да се справи с проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика.

ќт “ърговско-промишлената палата см€тат партньорството с »нди€ като на добра възможност, ко€то ще бъде осигурена с подписването на споразумение за партньорство за миграци€ и мобилност. ƒокументът тр€бва да регламентира улеснен достъп до български€ трудов пазар. ѕерспективите пред това сътрудничество ще бъдат тема на дискуси€, организирана съвместно с »ндийско-българската бизнес камара.

ќт Ѕългарската търговско-промишлена палата уточн€ват, че до 2025 г. »нди€ ще разполага с 1/5 от световното население в трудоспособна възраст. “ова ще превърне страната в най-големи€ доставчик на квалифицирана работна сила в света.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


142
ќще по темата: кадриработници»нди€
ќще от Ѕизнес
ƒрога и проституци€та са влели 4,5 млрд. евро в Ќидерланди€
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
116
0
 
12
 
! ќтговори
”жас преди 3 седмици
ћалко ли индийци има тук че да внас€ме още ?
115
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬ие с индийци работили ли сте?....
114
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 рай на проблема Ѕългари€. ѕродаваме €.
113
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ћи то убаво, ама с какво индустриаците ще им плащат? — купичка ориз ли? “о е ако за един ориз те и в ƒубай ще си намер€т работа. ѕроблема на ти€ пишман индустралци е, че са бивши крадци или милиционери. ѕонеже те зна€т как са получили първоначални€ милион , те са много мнителни. Ќай големи€ страх на крадеца е да не го окрадат. ћилиционера също е свикнал всичко наготово да му се дава, така че ще бъде интересно как точно ще им плащат. ўото вече и украинци не искат да работ€т за 1000лв по морето.
112
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»маме вече безработни индийци.Ќашите брат€ poмите едва ли ще ги посрещнат с добро новите.Ќе е логично да е за работна ръка. —игурно искат да подмен€т населението на територи€та.ќбаче н€ма страшно. ато си куп€т от по-евтините укро €йца,които са обогатени с обеднен уран ще са до там.Ќе са свикнали на радиаци€.
111
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕългарска народна пословица - ёнак вино пие , ахмак лозе копае ёнаците са ¬асил ¬елев и глутницата олигарсиокрали в бандитската приватизаци€ Ѕългари€. √лупакът (ахмак) е българина. —амо че в днешни време ахмаците свършиха , остар€ха и не могат да копа€т лозе , а младите им теглиха една майна и не искат да го копа€т.  акво се случва? јми свършва виното и за юнака. » сега той , тариката юнак намислил да намира други ***, че иначе н€ма вино..
110
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ј решението е просто - не работна ръка от »нди€, а затвор и конфискаци€ за такива индустриалци като ¬елев ,  иро Ѕелото и други, те са не повече от стотина. ўото нали, ако н€маш доказателство откъде му е първи€ милион (а всички българи зна€т откъде им е) - значи имаме пране на пари, укриване на данъци , наркосделки и прочее. ¬се основани€ да станат булки в пандиза. » да видите как ще се намер€т после и работници и то български . ј дотогава - викайте си индусите , може и да ви помогнат ама надали
109
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 акви индийци , какви 5 лева бе нагли работодатели , отрочета на партийни другари? »ма един бивш номенклатурчик сега се изжив€ва като шеф на н€каква си измислена индустриална камера ¬асил ¬елев - той е в основата на това. ѕреди време нагло за€ви че българите били лоши зверчета че не искали да работ€т за трохите които т.н индустриалци им давали. “е пак да се радват, че не са хванали сопата, но индусите може и това да направ€т
108
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
…ес сър, хау ар ю сър, ак ем ъндъ дъ уптър. » те така те ама да ги научат да фотосинтезират защото иначе и на т€х заплатата ще им малее с тези цени
107
0
 
8
 
! ќтговори
Libre comme air преди 3 седмици
Ќашата *** на нашето куче не дава...!!!Ќо на индийското ще даде...!!!ћоже и индианци от јмазонка да ввесат...!!!!
106
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ака се случи, че доста добре познавам индийците и техни€ стил на работа, на нашите робовладелци им е бедна фантази€та какво ще им се случи, ако новите им работници се почувстват изиграни. ;) ≈, тогава ще разберат кон боб €де ли.
105
0
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
E н€маме ли достатъчно индийци?ћисл€, че поне половин милион имаме.ѕо-добре да изнас€ме тези, които имаме, от колкото да внас€не още :)
104
1
 
15
 
! ќтговори
ƒруг преди 3 седмици
 валифицирана работна ръка ? “ези който са с н€какво образование в никакъв случай н€ма да напуднат страната си за да робуват в тъпата Ѕългари€!
103
0
 
23
 
! ќтговори
ƒържавата ни преди 3 седмици
ѕрави всичко възможно да ни изсели и избие!!!
102
1
 
27
 
! ќтговори
≈мигрант преди 3 седмици
ѕринудихте ни да напуснем Ѕългари€, сега вкарвайте индийци, ника са ви честити!
101
10
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»ма проблем с българите. —танаха алчни и живе€т за мига и дрогата.
100
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕрей - брей ми да ни е честито . ƒано и на т€х и свикнем бързо с културата.
99
1
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
јнгли€ н€ма да е единствената страна в ко€то пришълците с *** са повече от месните . Ќо на корумпираните алчни мутри не им пука.
98
2
 
19
 
! ќтговори
аман преди 3 седмици
Ќовината е половинчата.  ой е подписал въпросното споразумение? ѕарламата е в отпуск , а ћ— е временно управление. ¬инаги са важни детайлите, а претендиращите за званието журналист е хубаво освен диплома, да имат и умени€.
97
0
 
24
 
! ќтговори
»ван преди 3 седмици
»ма много лесен начин за справ€не с проблема - видите ли, че във заведението ви обслужва сенчест елемент, просто ставате и си тръгвате.