Trabant се завръща!

Интериорът е замислен в ретро стил, подобно на Mini, Fiat 500 и VW Beetle
28 яну 2008 12:53,
46
Trabant се завръща!
Снимка: motorauthority.com

Базираната в Германия фирма IndiKar е избрана да разработи нова версия на митичния Trabant от бившата Германска Демократична Република, съобщи automedia.bg.

Инициатор на голямото завръщане е фирмата Herpa. Първият прототип на новия Trabant ще бъде показан на автомобилното изложение във Франкфурт през следващата 2009 г. След това ще се реши точно каква да бъде серийната версия на възродения Trabi.

Причината Herpa да даде зелена светлина на този проект беше един макет (на снимката), в съотношение 1:10, който показваше възможния вид на новия Trabant, във Франкфурт през миналата година.

Експонатът предизвика стотици положителни реакции и носталгични преживявания, които дадоха кураж на фирмата да се заеме с възраждането на Trabant.

Новият автомобил ще бъде хечбек с пет врати. Най-важни ще бъдат техническите промени, които по отношение на качество и технологии ще бъдат светлинни години по-добри от тези в оригиналния модел.

Колата ще отговаря на всички най-строги норми за емисии и безопасност в ЕС.

Интериорът е замислен в ретро стил, подобно на Mini, Fiat 500 и VW Beetle. Неговото качество обаче ще бъде изключително, използваните материали ще бъдат само първокласни.

Фирмата IndiKar е разположена близо да Цвикау, където в ГДР беше завода в който са произведени над 3 милиона трабанти между 1957 и 1991 г.

Всъщност, този завод работи и сега, като там се произвеждат военни коли и авточасти за други производители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Magarcedes преди 16 години
...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
GoTraby,Go!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
"нова версия на митичния Trabant" - ихаааааааааа, едно име ново, голямо, антично - като Термопили - славно, безгранично!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трабант ама само на външен вид. Защо пък не.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
yraaaa!syper mnogo me radva tova, az iskam trabant!