Първата индийска суперкола

DC Avanti беше представен на автомобилно изложение в Делхи
Обновена: 6 яну 2012 11:20 | 6 яну 2012 11:20,
23
Първата индийска суперкола
Снимка: AutoMedia.bg

Преди броени часове, под прожекторите на автомобилното изложение в Делхи, беше представен първият суперавтомобил на Индия. Той носи името DC Avanti и ще стъпи на пазара още през следващата година.

Въпреки, че колата е обявена като суперавтомобил, тя се оборудва със средноразположен двигател с обем 2.0 литра, който е от серията EcoBoost на Ford. Двигателят е четирицилиндров и има система за принудително пълнене, като генерира 265 к.с.

Има и по-силна версия, която разчита на V6 двигател, доставящ 400 к.с., който според предишната информация е доставен от Honda. И двете версии се оборудват с шестстепенна ръчна трансмисия или автоматична с два съединителя и същия брой предавки.

При конструирането на DC Avanti е използвано голямо количество алуминий, благодарение на което теглото на индийската кола е само 1560 кг. Според производителите базовата версия е способна да ускори от място до 100 км/час за по-малко от седем секунди.

Според плановете, индийската суперкола трябва да стъпи на пазара още през 2013 година. Цените ще стартират от около €43,500, като на година ще се произвеждат по 200 екземпляра. Ако нещата потръгнат, производството може да достигне до 3000 возила годишно.

Още снимки на индийската суперкола вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер кола - не, ексклузивна с тая малка серия - да. Ако я бяха докарали под 40хил евро можеше и да е интересна.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a na kelim4e li 6te leti? i mnogo skypa be.