Дилърът на суперколи. Нужен ви е куфар с долари

Абдула Ал Кетби може да достави всеки нов автомобил на планетата
Обновена: 11 фев 2012 08:47 | 11 фев 2012 08:46,
76
Дилърът на суперколи. Нужен ви е куфар с долари
Снимка: AutoMedia.bg

Човек, облечен в роба и куфия (специална кърпа за глава) ви хваща за ръката, покланя ви се и ви казва: "Мога да ви доставя всяка кола, която се произвежда. Цената е без значение. Ако ви трябва, ще я намеря. А вие ще я купите от мен".

Това не е сцена от филм, а нещо, случващо се всеки ден. Човекът се казва Абдула Ал Кетби, собственик на салона Alain Class Motors, а около него са разположени най-редките и съответно най-скъпи суперколи на планетата. Тук любителят на такива автомобили направо може да се побърка.

"Това не става, твърде евтино е", казва Кетби и посочва седящия до него Rolls-Royce. – Имаме далеч по-хубави неща". И кимва първо наляво, където е паркирано Lamborghini Aventador, а после надясно – към един от едва шестте произведени Koenigsegg CCXR.

Разходката продължава – вляво има Ferrari FF, а до него е F430 Scuderia, което е почти опряно в Lamborghini Murciélago. Обръщаш се и виждаш Reventon – най-скъпото Lamborghini, а до него са наредени Ferrari 458 Italia, Maybach 57S и Mercedes C63 AMG Black.

Ако вече не си полудял от възхищение, вдигаш глава нагоре. Там са кабриолетите Lamborghini Gallardo, Saleen S7 Coupe, Pagani Zonda, Lamborghini LP 670 и т.н. И всичко това се намира в центъра на пустинята.

"Разполагам с 5 души, които мият и полират колите, които са на улицата пред салона. Там са евтините автомобили, които се цапат много от прахта",  обяснява Абдула.

Под евтини Кетби разбира Mercedes SLS, две Porsche 911, оригинален Shelby Mustang GT 350, три Porsche Panamera, Lamborghini Gallardo, Hummer H1 и тем подобни машини. Скоро те ще имат нов дом, тъй като това място разполага със само 372 кв. м площ, а новият шоурум ще бъде поне 3 пъти по-голям.

Общо компанията на Абдула разполага с 5 такива автосалона в Дубай. В които бизнесът върви със страшна сила. Докато показва машините, към него се приближава помощникът му Али Хан, който води двама мъже. Харесали са един Aventador. Четиримата се оттеглят в кабинета на Абдула, който между другото казва: „Много обичам Lamborghini. Аз продадох един от първите Reventon на пазара за 2,5 млн. паунда. Отлична машина”. Сделката е сключена само за 20 минути.

Интересното е, че клиентите на Кетби предпочитат да плащат в брой. Абдула разказва, че има клиент от Индия, който пристига всеки месец с куфари, пълни догоре с пари. В същото време обаче има и много, които теглят креди, за да си купят суперкола. Или пък я взимат на лизинг. Като цяло клиентите на дилъра са от цял свят – освен местни богаташи идват хора от Китай, Русия и САЩ, които търсят много скъпи автомобили. И знаят, че Абдула ще им ги осигури.

Сред клиентите на салона е и кралското семейство на Дубай. Техен представител е разгледал автомобилите и е поискал да изпробва 6-7 от тях. Затова Абдула им е изпратил с автовоз колите, сред които има Aston Martin One-77 и Bugatti Veyron. Кралската фамилия ще ги пробва няколко дни и после ще върне тези, които няма да купи.

„Длъжен съм да зарадвам всеки клиент и затова винаги имам на разположение най-новите автомобили”, обяснява дилърът.

Самият той харесва класическите коли, както и високите скорости. Вече обаче ги избягва, тъй като камери има навсякъде, а глобите са жестоки. В личния си гараж Абдула има машини като Mercedes Gullwing  от 1955 г, Corvette от 1967 г, Lamborghini Diablo, Lamborghini Countach.

„Когато започнах да продавам коли през 1992 г. имаше нещо като правило сред търговците – никакви Rolls-Royce и Bugatti,  само обичайни модели като Mercedes CL 500. Сега имам 150 коли на обща стойност около 100 млн. евро. И както казах – мога да получа всяка кола на света. Цената не е важна, ще се разберем. Важното е да си я купите от мен”, казва най-успешният търговец на скъпи коли на планетата.

Вижте суперколите в галерията на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
@6 преди 12 години
ти не си добре изобщо :D най-добре е българин/българка с пари с култура и знания. как живеят в близкия изток не ме интересува, щото има по-интересни и безопасни, и толерантни страни по света
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде стига сте показвали *** и бурки бе, тука е западния свят, който не го кефи да се изнася по на изток
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днеска има утре няма!Колкото и да парадират с пари днес, Вуйчо Бен заедно с трилитералната комисия ще им ги прибере както обикновено се случва и ще му блгодарят.Той шъ ги върне отново в палатките в пустинята от където са дошли и ще са щастливи .Там луксозни возила няма да им трябват, а 4Х4МПС т.е.камили.Бедни духом сами са си виновни.Нищо, че са направили сега пачка$.Спомнете си първата война в Персийския залив като ги освободиха!Q8 имаха един фонд бели пари за черни дни над 100 $млрд които просто изчезнаха!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше един виц за прословутия арабски мързел разказан от радио Ереван.Попитали радио Ереван кой е по-мързелив саудитеца или кувейтчанина?Радио Ереван отговорило че разлика няма,но с тази разлика ,че кувейтчанина влизал в клозета заедно със слугата да го му изие ***!Да сме живи и здрави гастарбайтърите от цял свят- Индия,Пакистан,Бангладеш,Иран,Филипините щото нищо там няма да се случи и песока ще ги затрупа.
24
3
 
4
 
! Отговори
Do 18ti преди 12 години
Аз искам да седя на бюро, а не на клон(поясн.-клон на дърво)-заявил чуждестранният студент в Бг по време на държавното разпределение на въпроса в кой клон на индустрията иска да започне работа след дипломирането.Май фадър работи царрр.Има цело стадо камили и цело ято крокодили.Седи под дърво-нефт копае! Явно баща ти е бил един от тях.
23
9
 
5
 
! Отговори
.). преди 12 години
Богатите *** си дават парите за кола , направена в 6 бройки явно с комерсиална цел , защото, видят я и не виждам с какво е по-различна от всяка спортна кола от нейния ранг. *** свят ...
22
2
 
2
 
! Отговори
уолф преди 12 години
Да сръвняваш Rolls-Royce с Lamborghini Aventador е смешно, това изказване си е чист рекламен трик.
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възхищавах се на арабите когато са измислили цифрите, учили са европа на медицина астрономия. Имали са големи научни познания. Ама от как убиват хора с камъни защото имат различен начин на мислене, не мога да им се възхищавам. А това че са богати не е възхищение а завист. А за телесната им хигиена и личната им култура просто нямам думи.
20
5
 
7
 
! Отговори
@ 18 преди 12 години
Убеждавам те , че щом се чувстваш българин , повечето българи нямат проблем с теб , а дори да се самоопределяше като арабин, но без да ни налагаш начина си на мислене или религията си , също не бихме имали проблеми , българите имат проблеми с потурчените шизофреници и с религиозните фанатици , това е всичко. Постиженията на арабската цивилизация действително са големи да не забравяме , че когато Европа тъне в мрака на средновековието , забравила постиженията на гръцката и римската цивилизации , превземайки Испания именно арабите донасят старите знание отново в Европа (защото по това време обединени от исляма те притежават огромни територии, чиито култура , знания и история преминават в техни ръце , освен това оставят уникални архитектурни забележителности в южна Испания , тъй като за разлика от османските диваци , не разрушават всичко по пътя си , а надстрояават църквите и не избиват мирното население , а му дават за един доста дълъг период от време свобода на вероизповедание.
19
0
 
11
 
! Отговори
Al преди 12 години
Думичка по думичка сте откраднали статията на Top Gear.
18
2
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Арабите са богати не защото имат някакви постижения а заради петрола, така всеки може.
17
20
 
15
 
! Отговори
Мнение. преди 12 години
Аз съм българин от арабски произход, все още съм в училище, но съм с отлични оценки. Самоопределям се като българин, но се гордея с постиженията на арабската цивилизация и развитието на арабските държави, факт е че арабите са едни от най - богатите хора на света. А вие може да хвърляте плюмки колкото искате върху "***", пак ще умрете гладни.
16
5
 
12
 
! Отговори
до евреина преди 12 години
За евреите знаем,че всеки,който не е евреин е ***.Даже и българите са *** за вас
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде пак хейтърски размишления. Отпуснете си душите малко, бе! Не съм шофьор, нямам особено отношение към колите, но подобни бижута и мен ме кефят. Друг е въпросът, че цивилизацията ни е сбъркана и не е морално автомобил да струва милиони, а същевременно милиард да са хронично недохранени. Но къде ти морал в наши дни...
14
3
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
до 13май нещо завиждаш аааа ;)
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арабите се чудят за какво да си харчат петролдоларите,но ще доиде време и няма да разполагат с този безплатен лукс.Тогава пустинята ще ги погълне.
12
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да искат да кажат с тая статия ,от такъв с рокля и *** на главата ,няма да купя нищо , ако ще и милиарди да имам!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v moia garaz imam VW POLO 1996 1.1 50c.c.
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах само какво искат да покажат с тая статия. Че който има много пари може да си позволи скъпа кола или че такива коли трябва да ги гледаме с зяпнала уста или да "полудеем от възхищение" или че арабите могат да си купят всякакви скъпи коли. Поредната идиотщина. Въобще за какво ги пишат тези глупости.
9
20
 
7
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Обикновен *** със пари!!