Китайци клонираха Mercedes-Benz G-Class

Китайската BAIC пуска всъдеход, в кожата на "Кубчето"
21 фев 2012 11:48, Красимир Ангелов
5
Китайци клонираха Mercedes-Benz G-Class
Снимка: AutoMedia.bg

На автомобилното изложение в Пекин ще видим още един китайски клонинг на популярен западен модел. Този път това е култовия всъдеход Mercedes-Benz G-Class, който носи емблемата на BAIC.

След като само преди дни китайците показаха двойник на Mercedes-Benz B-class, сега са се заели с още по-сериозен "проект".

Също като при компактния ван, при B80VJ (такова име са избрали за техния двойник) разликите с оригинала са минимални. Такива откриваме само в предната част, някои дребни детайли и разбира се - в цялостното излъчване.

Не се знае дали B80VJ ще копира и луксозния салон на G-Class. Липсва информация и за характеристиките. Те най-вероятно ще станат ясни на изложението в Пекин, където ще видим "дизайнерска" концепция на въпросния модел, който ще се появи на пазара в Китай малко след това.

Beijing Automotive Industry Holding Co.(BAIC) е партньор на Daimler AG, като сглобява автомобили Mercedes-Benz за китайския пазар.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 12 години
кога ли ще чуем: Китайци клонираха българин от Class?
4
0
 
2
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Beijing Automotive Industry Holding Co.(BAIC) е партньор на Daimler AG, като сглобява автомобили Mercedes-Benz за китайския пазар.procheti,pomisli i posle pishi gluposti !!!
3
3
 
3
 
! Отговори
Ето истински пират! преди 12 години
Сега онези антипиратските организации да ги погнат, а не да се циганят за едно емпетри...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e?! след като са партньори и китайците сглобяват автомобилите на МБ, как така ще са го копирали ?!?! това да не е просто модел за китайския пазар ?! Такива примери има много с модели на VW примерно, които са си съвсем законни и не са никакви клонинги.
1
1
 
10
 
! Отговори
бенц преди 12 години
Предполагам ще е в пъти по-евтин,от там идва и бясната конкуренция.