Летящият автомобил Terrafugia е готов за полет

Хибридът между автомобил и самолет ще струва под $280 000
2 мар 2012 20:00,
46
Летящият автомобил Terrafugia е готов за полет
Снимка: Transition Terrafugia

Не са малко специалистите, които считат, че не е далеч времето, когато светът ще се вози не на електромобили, а на транспортни средства с двойно предназначение, които могат да се движат като автомобили по земята и същевременно да летят във въздуха. Подобни возила вече има, като най-известното се нарича Transition Terrafugia.

Хибридът между самолет и автомобил ще бъде представен пред публика на автомобилното изложение в Ню Йорк, след месец. Дали точно така ще изглежда авио-автомобилът на бъдещето е трудно да се каже.

За момента създателите на Transition Terrafugia казват, че творението им е насочено към пилотите, които търсят универсален и достъпен летателен апарат.

Terrafugia е създаден от едноименната компания и представлява двуместен летящ автомобил със сгъваеми криле. Производителят на авто-аероплана не е публикувал пълната информация за него. Това ще стане по време на дебюта му в Ню Йорк.

Знае се обаче, че хибридът между автомобил и самолет може да се движи със 100 км/ч по земя и със 185 км/ч. във въздуха. Способен е да прелети над 700 километра и използва обикновен безоловен бензин. Нуждае се от само 30 секунди, за да се превърне от кола в самолет.

Terrafugia вече получи разрешение за производството и експлоатацията на возилото в САЩ и реално няма пречки за неговата реализация. Очевидно те се нуждаят от още изпитания с хибрида, за да е сигурна в неговата надеждност. Terrafugia се ангажира да започне лансирането на машината до края на тази година.

Авио-автомобилът може да се поръча и сега, като се внесе депозит от 10 000 долара, а крайната цена ще е под 280 000 долара.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
хриско преди 12 години
къде отиде ти след 200-300 години :D ако сме живи ще има много по-нереални в момента за нас неща
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук не става въпрос дали американците са велики, дали това е изгъзица за богаташи... Това си е крачка напред за развитието на човечеството и като повечето открития в историята смятаме, че няма да успее да се реализира в употреба на масовата част от хората, но със сигурност след 200-300 години това ще функционира под някаква форма за доста народ... А до тогава най- вероятно в България още няма да имаме нормални пътища,ще строят още "Хемус", така че си е оферта за нас !
16
1
 
34
 
! Отговори
dan преди 12 години
Това е хитро, тръгва катаджията да те спира, а ти отлиташ ...
15
1
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Точно така. Даже си спомням, че преди няколко години/не повече от 3/ бях чел някъде, че в момента се използват около 25-28% от нефтени ресурси на земята. Под океаните също е пълно с нефт. Всичките спекулации, че всеки момент ще прикапе и свърши, на всички са ни ясни от кои и с каква цел се правят.
14
3
 
17
 
! Отговори
180 преди 12 години
Абе пичове.. знаете ли кога всички ще карат летящи коли - никога! Най-малко, за да караш такова нещо, трябва да имаш лиценз за пилот. Я вижте сега как се изкарва PPL (private pilot license) и най-вече колко струва! Когато всички станем пилоти-милионери, тогава ще ги караме летящите коли.
13
1
 
14
 
! Отговори
Ime преди 12 години
7 първо петрола не свършва- справка неразработени огромни находища в Сибир и Аляска. Инфомцията е доказана и няма нищо общо с теория на конспирацията и т.н. глупости.Второ- никой не е казал, че задвижването задължително трябва да е с ДВГ. Но тъй като в днешно време той е най- практичен- воала.13 да бе и аз си мисля, че последните няколко години съм виждал много снимки точно на това, но явно вече се осмелиха да идат и на изложение. Късмет им желая.
12
3
 
10
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Точно това самолетче с малко по-големи гуми и малко по-големичко рулуращо двигателче го показват вече 2-3 години. Старо е.
11
4
 
26
 
! Отговори
brigante преди 12 години
досега внимавахме за камикадзета по пътя, а вече ще трябва да се озъртаме и нагоре за някакви други комплексари...
10
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвсем скоро ще го видим пред софийските чалготеки, а от него ще излезе някой плешив дебелак по джапанки и русата му силиконова пръчка!
9
16
 
14
 
! Отговори
The windy city преди 12 години
До chicago: великото им е, че имат великолепни фенове като теб, които забравят защо в САЩ заплатите и цените нямат равни, как се пръкна тази държава,създадена от криминални типове и прочее факти, които не подлежат на задълбочен коментар, защото е излишно за знаещите.
8
1
 
16
 
! Отговори
Фантомас преди 12 години
Тоя номер го правех още през 70-те.
7
4
 
17
 
! Отговори
лъжец преди 12 години
аз вече си поръчах
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са малко специалистите, които считат, че не е далеч времето, когато светът ще се вози не на електромобили, а на транспортни средства с двойно предназначение, които могат да се движат като автомобили по земята и същевременно да летят във въздуха. Подобни возила вече има, като най-известното се нарича Transition Terrafugia.----ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,ПЕТРОЛА СВЪРШИ
5
3
 
16
 
! Отговори
яве преди 12 години
Доверието едно на ръка, КПД-0 е това нещо. А летяща кола е направена в щатите още 50те години. Друго ще е като да речем си седиш в задръстване, натискаш червеното копче и фиуууууу излиташ вертикално, а околните хора гледат тъпо в колите си! :)
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да не ги продават на наще мутри.Иначе ако има правила за движение и за тях гласувани нека ги почват.
3
30
 
26
 
! Отговори
chicago преди 12 години
За това САЩ са велика държава. В много полезни за хората неща са пионери.Не вдъхва доверие ,ама и самолетите на братя Райт не са биле кой знае какво.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ау, супер! От малка си мечтая за летяща кола!
1
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
PRADNQ