Новото Volvo V60 Plug-in Hybrid тръгна серийно

Шведите вече са продали първите 1000 бройки от модела
1
Новото Volvo V60 Plug-in Hybrid тръгна серийно
Хибридът Volvo V60 Plug-in Hybrid. Снимка: AutoMedia.bg

Едновременно с премиерата на новото Volvo V40 на автосалона в Женева, шведският производител представи и друг модел, който ще излезе в серийно производство.

Това е хибридът Volvo V60 Plug-in Hybrid, чиито батерии ще могат да се зареждат от обикновена розетка от електропреносимата мрежа. Лично президентът на Volvo Car Corporation Стефан Джейкоби представи модела, като обяви, че до момента към него има огромен интерес.

"На практика всички наши автомобили, чието производство е планирано за тази година, вече намериха своите купувачи", отбеляза Джейкоби и продължи:

"V60 Plug-in Hybrid усилва нашите позиции на пазара на електромобили, тъй като нито един наш конкурент не може да предложи толкова привлекателен автомобил. Този модел изкачва хибридните технологии на едно ново ниво”.

Първите 1000 бройки от Volvo V60 Plug-in Hybrid ще бъдат в специалния цвят Electric Silver, като ще имат 17-инчови джанти и елементи от черен хром. Тази серия е продадена напълно още през миналата година, но собствениците на машините ще ги получат в началото на 2013 г. А за 2014 г. шведският производител планира да произведе още 5000 автомобила в завода си в Торсланд.

V60 Plug-in Hybrid обещава ниво на СО2 емисии от под 50 г/км, които според компанията се равняват на разход на гориво от 1.9 л/100 км.

Автомобилът идва със свободен пробег на електрическа енергия от до 50 км. За задвижването на предните колела на комбито се грижи 2.4 литров D5 турбодизелов двигател, който гарантира максимална мощност от 215 к.с. и максимален въртящ момент от 440 Нм.

Задните колела се задвижват посредством ERAD (Electric Rear Axle Drive) електрически мотор със 70 к.с.. Захранването му се извършва с помощта на литиево-йонна батерия (12 kWh). Предавателната кутия на Volvo V60 Plug-in Hybrid е шестстепенна автоматична.

Още снимки на хибридът Volvo V60 вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Volvo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сериозна машина.Дай боже всекиму.