Шампион от рали "Дакар" тества нов руски всъдеход

Това трябва да бъде новият автомобил на руския спецназ
29 мар 2012 07:41,
53
Шампион от рали "Дакар" тества нов руски всъдеход
Снимка: zr.ru

Впечатляваща машина успяха да видят руски журналисти по време на нейните изпитания на Димитровския полигон.

Именно там се провеждат първите тестове на камионите, участващи в рали "Дакар". А зад волана на този всъдеход е именно руската легенда в това състезание - Владимир Чагин.

На пръв поглед машината изглежда сякаш е излязла от снимачната площадка на някой фантастичен филм. Всъщност обаче това е модел, който съвсем скоро ще бъде пуснат в употреба. Това личи от надписа на предната част - ЦСН (Центр специального назначения), както се наричат руските специални части.

Според наблюдатели става дума за нов автомобил с висока проходимост на базата на военния КАМАЗ-4326, известен и като Мустанг.

В момента в Русия няма серийно производство на бронирани машини, но ако се съди по фотографията този е точно такъв. Доказателство за това е V-образната форма, чиято цел е да разсейва силата от евентуален взрив под автомобила.

Светодиодните светлини, интегринани в предната част, пък дават основание на експертите да смятат, че този модел може да бъде предназначен и за цивилни клиенти. Въпреки това ясно се вижда, че каросерията разполага с възможно най-тежката бронировка, а гумите са предназначени основно за пресечена местност.

На този етап не е ясно с какъв агрегат е оборудвана тази машина, но едва ли става дума за дизелов мотор. Руските медии припомнят, че специално разработената за участие в рали "Дакар" машина на КАМАЗ струва 680 000 евро и развива максимална скорост от 180 км/ч.

Ускорението от място до 100 км/ч отнема по-малко десет секунди. По-леката каросерия на новия всъдеход предполага и доста по-добра динамика.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне откъм дизайн никога няма да сгрешат в проектирането на военни машини . Руснака си го влече тежката артилерия и това е . :D
29
18
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Колкото Маруся ще прокопса във Ф-1,толкова и тази консервена кутия
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руската машина не издържала краш тестовете защото се счупила и закъсала по пътя към стената в която трябвало да бъде блъснат :))
27
1
 
13
 
! Отговори
АРМЕЕЦ преди 12 години
За малко ми се видя, че отпред грее абривиатурата ЦСКА!!!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям смях с Прат едн Уитни познай кво ще произвеждат :))))))) Американската "Прат енд Уитни" (Pratt & Whitney), планира да прехвърли част от производството си на двигатели за изтребителите Ф-16 от Полша в България. Проектът, свързан с мащабна инвестиция, е бил представен в края на миналата седмица на среща в София между генералния мениджър на компанията Данте Капуро и зам.-министъра на отбраната Симеон Николов.
25
1
 
2
 
! Отговори
rusnak до 24 преди 12 години
тия пък кви са?? от къде мога да си сваля филма за тях.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23 Хамъра е градска каруца бе ***. ХМВИ-то сие баш военната машина. А хамърите са за нещастници с малки *** и никакъв акъл. Пуснаха ги за граждански цели щот завода беше пред фалит бе ***.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе! Те за това УАЗ-ките вървят по 6-7 бона пета ръка!
22
3
 
4
 
! Отговори
До руснак 16 преди 12 години
Другото ниво е от "Мистрал" към Райнметал броня, Ивеко БМП и двигатели "ПратУитни" за въртолети.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато се появи Хамър, Руснаците влезнаха в една от най-тежките си исторически кризи, но като гледам, бая добре се оправят, за разлика от представители на страната коментираща и оплюваща ги..
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да минат тестовете и тогава ще го коментираме. Иначе когато се появи Хамър руснаците още караха УАЗ-ки с брезент отгоре.
19
13
 
4
 
! Отговори
до ганя от чикаго преди 12 години
Какво "почнали да вдяват Руснаците", бе калитко?? В областта на военната и космическата индустрия ли??
18
14
 
9
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Бо'ли ме фара за руския цпецназ.........Маймуните от Лукойл да му мислят с какво ще зареждат тази ламя!!! П.С. А ченгето путин се вози на Мерцедес! Ха сега де?!?!
17
7
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Евала на братушките всява страх и респект!
16
3
 
22
 
! Отговори
мм преди 12 години
Изглежда супер яко, каквото и да си говорим :)
15
12
 
9
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Изкилиферчен Хамър .*** пък ако върши работа, що пък не.Почнаха да вдяват руснаците и да се учат от по напредналите.Това е пътя на една свободна капиталистическа държава с модерно пазарно стопанство ако,желаят разбира се да са такава.Иначе пак в деревня и при самовара .
14
12
 
18
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Пияните *** и дрогираните им съюзници, още не могат да изтрезнеят и да проумеят, че ние тихичко но уверено, преминаваме на друго ниво..:)))
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странен звяр.Може би трябваше да го направят малко по-широк за да има място да се прибират колелата когато плува над или под вода.Може би и малък двигател за вертикално излитане подобно на ф-35 както и малко ракети и картечница.Всичко това със стелт дизайн.И името мустанг е прекалено добродушно по добре да се казва "банши" на английски значи зъл дух. Те ти старкрафт :))
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите БТР са по-добри.Изпитани са и са си екстра.Все излизат нови модели,но все повече електроника и малък живот имат.Старото си е изпитано и се е доказало.Когато се докаже и този ,може и него да сглобяваме.Иначе засега нека си го сделат там в Русия
11
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пияна *** руска мустанги сънува .