Adam ще спасява закъсалия Opel

Компактният новак позициониран под Corsa и над Agila
Обновена: 8 май 2012 16:47 | 8 май 2012 16:36, Бойчо Попов
13
Adam ще спасява закъсалия Opel
Така ще изглежда новият мъник на компанията от Рюселхайм. Снимка: Opel

През 1862 г. Адам Опел основава собствена фабрика за шевни машини, която по-късно се превръща в успешен производител на автомобили. В годината на 150-годишния юбилей, може би в най-трудния период в историята, основателят на компанията получава голяма чест: той ще даде името си за единия от лъчите надежда за компанията. Станалата известна с работното заглавие "Junior" малка кола ще се казва Adam, пише Wall Street Journal.

С Adam производителят иска да се наложи на силно конкурентния, но бързо растящ сегмент на малките автомобили. Дългият 3,70 метра автомобил, за който постоянно се появяват различни детайли в мрежата, ще бъде позициониран под Corsa.

В сравнение с най-малкия досега Opel, евтиният модел Agila, Adam няма да се цели толкова в ценовоориентирани клиенти, а ще бъде по-спортен и малко по-високо позициониран, като по този начин ще има и друга целева група.

Планира се Adam да започне да излиза от лентите на завода в Айзенах от началото на 2013 г. През лятото на 2010 г. Opel заяви, че заводът в Тюрингия ще стане най-важното производствено звено за концерна. В съществуващия от 1992 г. завод работят в момента около 1 600 служители и сега монтират триврата версия на Corsa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


13
Още по темата: Opelпазар на автомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
С ремонта на коли си изкарвам хляба,и мога да ви кажа,че Опел особенно Астра Ф са железни автомобили.Относно раждата няма марка която да е внесена от Германия , да е карана там 3-4 години ида не я захапала раждата.
11
1
 
2
 
! Отговори
Радост за тенекиджии преди 11 години
Предлагам да направим петиция и да предложим новия модел на Opel направо да се казва Opel Corosia :))))) Така направо ще отпадне неоходимоста да се обясняват че видиш ли не ръждясват :))))
10
2
 
3
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
Моя 16 годишен Орел няма ръжда просто е каран преди мен в Италия.Тези внос от Германия наистина имат проблем с ръждата дължащ се на агресивните химически съставки против заледяване ръсещи немците.
9
3
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
- Абе , какво се случва с ОПЕЛ Форума?- Изгнил е сървъра
8
3
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Аз съм сигурен че астрата ти върви повече с всяка изминала година! Това се дължи на олекотяването на купето ИМЕННО заради ръждата! Същите конски сили към по-малко килограми! Струва ли ти се че имаш обдухване на седалките!? В твоя случай не е екстра е процеп от ръжда в областта на ***!
7
3
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 11 години
Карам 17 годишна астра ГСИ. От 2 години тайно мечтая да се счупи лошо за да оправдая покупката на нова, по-комфортна и луксозна кола. Не ще, мамка му!Вица за ръждата е стар и неактуален ;) застреляйте се ;)
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нито един опел който да няма ръжда
5
0
 
6
 
! Отговори
Автомобилист преди 11 години
Не карам Опел, но твърдя, че са здрави машинки.А за БГ VW трябва да пуснат модел Турбо ФолкVW Гъзар (ако може направо "на старо"), че като гледам по улиците на БГ само VW и BMW 3-ка набор 1996 се кара.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на Фолсвагена пък му се скапват дръжките на вратите-така че и той не е чудо
3
4
 
5
 
! Отговори
GM FAN преди 11 години
хахаха vw и toyota били по добри ***
2
3
 
6
 
! Отговори
$$$ преди 11 години
Да, да, за това и до ден днешен 30 годишни опели си движат без проблеми, а разни тойоти и фолк вагени отдавна са се разпаднали.
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хлопел са най-бързо ръждясващите автомобили. 5 години след покупката на чисто нов автомобил има ръжда по калниците.VW и Toyota са по-добрите.