Бермудски триъгълник за суперколи

Пътят край Кирхайм се оказа фатален 4 скъпи спортни автомобила
14 май 2012 12:35, Диян Пенев
6
Бермудски триъгълник за суперколи
Снимка: AutoMedia.bg

Само за няколко дни на пътят край германското градче Кирхайм се превърна в Бермудски триъгълник, в който попаднаха луксозни и много скъпи спортни автомобили. Последователно при инциденти бяха посторшени McLaren MP4-12C, Dodge Viper, Chevrolet Corvette и Maserati GranTurismo.

При първия инцидент 27-годишният Кристиян Олендорф, който само от 2 месеца е щастлив собственик на McLaren MP4-12C на стойност 240 000 евро, пътувал за Франкфурт. На шосе А7 мъжът прави ляв завой, но губи управлението на машината и я забива в предпазната ограда.

Супреколата се превръща в купчина ламарини, но на Олендорф му няма нищо. Автомобилът McLaren MP4-12C е само на 6000 км. и е в плачевно състояние след катастрофата, но Кристиян не губи надежда и има намерение да го възстанови напълно.

Само ден по-късно мокрият участък на същия аутобан се оказва фатален за движещ се с превишена скорост Dodge Viper SRT. 43-годишният водач, чието име не се споменава, излита от платното, преминава през лентите за насрещно движение, където по чудо не удря никого. Машината с мощност 612 к.с., от която в цял свят има едва 179 бройки, е с поражения за 100 000 евро. На шофьора му няма нищо.

И докато полицията още оглежда пострадалия автомобил само на няколко метра от него става друг инцидент – Chevrolet Corvette с двама души в него, попада в локва, завърта се и излита в канавката. Водачът и спътникът му се отървават без наранявания, като тук щетите по автомобила са за доста по-малка сума – 10 000 евро.

Нещата обаче не приключват, защото няколко дни по-късно и 39-годишен жител на Билефелд не се съобразява с условията на пътя. Той се удря последователно в оградата и в преминаващ камион със своето Maserati GranTurismo, което е само на 7000 км. и струва 160 000 евро. Причината отново е превишена скорост. А щетите по колата, поне според застрахователите – 106 500 евро.

Още снимки от катастрофите вижте в AutoMedia.bg


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия само на някои учатъци няма ограничение на места. На такива участаци е нарисуван знака за ограничение и е задраскан. Това далече не са всички магистрали.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
откога на аутобаните в Германия има ограничения за скорост? Или по навик цитирате БГ катаджии, за които има една единствена причина "несъобразена скорост"?
3
0
 
5
 
! Отговори
умник преди 8 години
Неграмотността на писачите на тези статии е умопомрачаваща обаче. Хора, вие няк'ви коректори нямате ли си?
2
0
 
11
 
! Отговори
ined преди 8 години
E#@ти трошките, тея ако дойдат да карат на Люлинския ускорител само ще дишат прахта на Гоуфовете.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправете си правописните грешки в статията ,можели толкова неграмотно да я препишете .....