Превозното средство, което спаси човешки живот

Citroen 2CV се превърна от автомобил в мотоциклет
Обновена: 1 юни 2012 15:16 | 1 юни 2012 15:11,
37
Превозното средство, което спаси човешки живот
Снимка: AutoMedia.bg

Представете си следната ситуация - пътувате сам из пустинята в Африка с автомобил, но той се чупи. Имате достатъчно вода и храна, но най-близкото селище е на стотина километра. Нямате GSM, интернет и всякаква друга връзка с цивилизацията. Какво правите в такъв случай?

Отговор на този въпрос може да даде французинът Емил Лерей, чиято история наскоро бе припомнена от медиите в родината му. През 1993 г. той предприема пътешествие из Африка със специално приготвен автомобил Citroen 2CV.

След няколко дни обикаляне из пустинята колата се чупи, при това сериозно - извън строя са полуоска и цялата кормилна система. Авантюристът се оказва сам насред пустошта на близо 100 км от най-близкото населено място.

Нормален човек би се отчаял от подобна ситуация, но не и Лерей. Той има достатъчен запас от храна и вода, за да изкара поне 10 дни. Затова и започва ремонт на автомобила си, който обаче се оказва невъзможен.

Това не отчайва французинът и той превръща 2CV в мотоциклет. Без да има някакви специални умения на механик, Емил използва подръчните му инструменти и успява за 10 дни от Citroen-а си да направи напълно ново превозно средство, с което да се измъкне от пустинята.

Снимки от авантюрата на Емил Лерей вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
т'ва майтап ли преди 11 години
и първокласник ще ги мине пеш тия 100км, особено ако има храна и вода за 10 дни ?? 2-3 дни разходка е
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като му гледам прашките с форма на сърчице,си обяснявам така цялата работа : минала е бедуинка с камила,отработил си е транспорта и тя го е закарала до близкия оазис !
28
4
 
2
 
! Отговори
с грешен автомобил е преди 11 години
Опаааа отишъл е там с грешният автомобил.Да си беше взел БАВАРЕЦ нямаше да се прави после на инжинер и да скалъпва фантастични приказки за децата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Рачо преди 11 години
Някой питаше за подробности. Ето 'официалната" статия, само че е на френски:
26
8
 
15
 
! Отговори
anonimous 82 преди 11 години
Наи-вероятно лъже тая френска св.ня!Пак ни взеха за канар4ета тия маимуни,пък и 100 км са малко.съвсем спокоино могат да се извървят за едно денонощие при това с по4ивките!Така 4е да не ми се правят на голяма работа тия френски балъци!да им .ба и панаиря!
25
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТЕЗИ ПАПАГАЛСКИ ГЛУПОСТИ НЯМА КАК ДА ЗАКАЧИ САМ ТЕЖКИЯ ДВИГАТЕЛ ОГЛЕДАХ СНИМКИТЕ МОТОРЪТ Е ДОБРЕ СГЛОБЕН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ САМ ЧОВЕК В ПУСТИНЯТА ЩЕ *** БАХУРА ЯКО ТОВА Е ЕДНА СМЕШНА РЕКЛАМА В БЛИЗКОТО МИНАЛО ОВЦЕТЕ ВИНАГИ ЩЕ ВЯРВАТЕ.....
24
0
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
За мнителните участници в този форум подсещам че има фотоапарати със самоснимачка ;) Освен това не е задължително тази снимка да е от приключението. Ситорена се е счупил в пустинята. Знаем, че всички коли рано или късно се чупят. Затова е напълно възможно и ситроена да се повреди. В случая удивителното е, че елементите от които е направен автомобила са позволили да се употребят отново за да се получи ново превозно средство. Това и куража на приключенаца съставят красотата на случката.
23
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Големи разсъждения,големи приказки,големи съвети,големи коментари. Какво ли не прави човешката воля за живот! Браво на този човек! А на "знаещите" и на "съветниците" пожелавам да им се случи същото в Сахара, та да разберем дали не са се накензали от паника и безсилие...НЕЩАСТНИЦИ !!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Deux chevaux не е най точната машина за пътуване в пустинята
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
deka na snimkata e motocikleto, be? oti melite kato neprejiviasti kravi be?Emil, ne se e mil i e bil mnogo mil s nekoi musilman koito mu turil edna cela os v diferencialo i Emil kakto bil mil bez da se e umil stanal sled deset dena - abe da si abat mutereaikite teia pedal0poluoski, maina!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасил живот?! Счупил се е и е трябвало да се преправя. Аз това бих го нарекъл опит за отнемане на живот, а не спасяване на живот. Колата, която ще ти спаси живота вобще не се чупи.
19
2
 
15
 
! Отговори
с. преди 11 години
Ситроен са компания,която е променила автомобилостроенето!Иновациите и изобретенията им са безброй!Хидравличното им окачване пък е уникална технология!Който се е качил на такава кола не се е качил на друга повече!Няма такава стабилност!По остри завои и при кофти условия си карам като пич докато дупенцата с беемвенцата им се сучат задниците като шантонерки!Ситроен е невероятна кола!Относно пича-евала!Викнал е неволята!:)
18
2
 
7
 
! Отговори
Вал преди 11 години
може да е имал храна и вода за 10 дни, но май мъжки *** не е имал (или тези с които е обут на снимката, адски ми приличат на дамски)
17
9
 
11
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
И какво от това ? 100 км могат да бъдат извървяни за 1 ден.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може човек, който не разбира нищо от механика да направи от кола мотор, а преди това и да ремонтира полуоска? Само глупости пишат.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Карам Ситроен и съм много доволен! Отнасям се добре с автомобила и не ми е изневерявал!"Ти така си мислиш ... не му бил изневерявал:Вчера гледах един Москвич го онождаше :Р
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карам Ситроен и съм много доволен! Отнасям се добре с автомобила и не ми е изневерявал! Возията е чудесна! Вътре се чувствам комфортно ! Евтини части! Нямам нищо против немските автомобили - ползвайте си ги!
13
0
 
7
 
! Отговори
ЧУК до ИВ преди 11 години
ИВ ти ли открадна позлатения вибратор?
12
3
 
10
 
! Отговори
ив преди 11 години
да бе...няма начин, това което е направил е невъзможно без заваръчен апарат и флекс...а и като се има предвид разтоянието, което е можел да измине и пеш, без да се прави на монтьор...всичко изглежда прекалено скалъпено, добър начин де се прочуе.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен тази история щеше да звучи много по-добре и правдоподобно, ако този французин или който и да е там, е обикалял пустинята с велосипед, а след, като фатално се е повредил велосипеда е сглобил от него въпросния Ситроен 2CV. Много е важно да се добави към новината, че човека е пенсиониран гениколог с ампутирана ръка, ей така за тежест на статията.