Новият Golf ще се предлага с избор от 10 двигателя

Премиерата на най-чакания модел на Volkswagen ще е на 4 септември в Берлин
13 авг 2012 15:33,
10
Новият Golf ще се предлага с избор от 10 двигателя
Платформата и ходовата част на Golf VII

Volkswagen вече започва серийно производство на 7-о поколение на най-популярния си модел Golf. Външният вид на автомобила се държи в пълна секретност, като ще стане известен в началото на септември. Германски журналисти обаче успяха да се доберат до техническите характеристики на новия модел.

Според тях още с излизането си на пазара Golf VII ще се предлага с избор от 10 двигателя. Три от тях ще бъдат от семейството TSI – 1.2 литров (105 к.с.), 1.4 литров (122 к.с.) и 1.4 литров (140 к.с.).
 
По-мощната бензинова версия GTI ще получи 2.0 литров турбо-мотор с мощност 220 к.с. А ще има и модификация Golf RS, при която същият агрегат вече ще разполага с 290 к.с.

Що се касае до дизелите – те ще бъдат четири. Засега за тях няма конкретна информация, но се очаква те да бъдат от семейството TDI, като мощността им ще бъде 90, 110, 150 и 180 к.с. Последната, 10-а версия, ще бъде екологичната модификация Golf E85, за която тепърва ще научим подробности.

Volkswagen се отказа от намерението си да покаже за първи път пред публика Golf VII на изложението в Париж в края на септември. Премиерата е изтеглена за 4 септември на специална изложба в Берлин.

Golf VII е на същата платформа, на която е и новото Audi A3 – MQB, благодарение на което ще предлага доста по-голямо вътрешно пространство. Ще разполага и с напълно нова мутлимедийна система, направена специално за него.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: GolfVolkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
CAYC преди 11 години
Явлението голфаджия е преходно. То се дължи на липса на достатъчно пари. Щом парите са налице, този тип шофьори веднага си закупуват БМВ и утрояват агресивността си на пътя.
8
0
 
6
 
! Отговори
Перничанин преди 11 години
В Перник вече нямаме голфове. Нарадвахме им се и ги продадохме на софиянци (предимно от Люлин) да им се радват :)
7
1
 
1
 
! Отговори
голфаджията преди 11 години
Доста се поизтъркахте с този Перник, смотани хейтърчета с увиснали ..., ама това е. Докато голфаджиите стават все по-образовани, вашият умствен багаж намалява или със сигурност не се увеличава. Хич не ми е и жал за вас...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо ноо очукан ми се види базовия модел
5
0
 
1
 
! Отговори
Golf 6 1.4 TFSI преди 11 години
А двигателя 1.4 TFSI защо го няма? Едва ли има друга кола от класа с разход от под 4.8 извънградско и 180 коня. Единствено консумативите са малко по-скъпи, особено маслото на DSG-то.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предвидлив перничанин вече е капарирал лимузината в качеството си на шести собственик. Сега човека е отворил мастиката и единствено му остава да си дочака реда.
3
0
 
18
 
! Отговори
Кметъла преди 11 години
От обинската администрация в Перник ще отбележат с тържествено честване и заря официалното представяне на 7-*** серия Голф. Тържествата ще продължат 10 години, докато модела пристигне в Перник.
2
1
 
16
 
! Отговори
Кире Либерало преди 11 години
Пазят в тайна екологичната модификация Е85, защото от Фолксваген предвиждат да я продават само в Перник като двигателя ще е на въглища. Ем по-евтино, ем става и за самоотбрана и най-важното ще гори, бумти и мята сажди. В София ще ме виждат отдалеч.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази година по немските пътища, след 15 години и в Перник:)