Peugeot ще превзема нови пазари с 301

Продажбите стартират на 1 ноември в Турция
2 окт 2012 17:10,
5
Peugeot ще превзема нови пазари с 301
Снимка: Peugeot

Всеки път, когато стане дума за намерението на някой производител да превземе нови пазари, обикновено става дума за нов компактен кросовър или купе с 4 врати.

В случая обаче Peugeot е избрал седан, с който да се опита да спечели повече клиенти в страните от третия свят. В тези държави най-голям е интересът към по-евтини модели от този тип като Nissan Versa и Tiida, както и Renault Logan.

Предложението на Peugeot се казва 301, като според френската компания в случая става дума за надежден автомобил на достъпна цена.

Машината се предлага с 3 избора на двигател. Базовата версия е обзаведена с 1.2 литров бензинов трицилиндров мотор с мощност 72 к.с. След него идва 1.6 литров, също бензинов агрегат, с мощност 115 к.с., който се предлага както с механична скоростна кутия, така и с автоматична.

Третата възможност е дизелов мотор с обем 1.6 литра и мощност 92 к.с., като при него е достъпна само механичната трансмисия.

Продажбите на 301 стартират на 1 ноември в Турция, но скоро след това седанът ще се предлага в Централна и Източна Европа, Русия, Украйна, Гърция, Средния Изток, някои региони от Африка, Латинска Америка и разбира се -  в Китай.

От Peugeot са категорични, че оборудването на автомобила ще бъде съобразено с климатичните условия, в съответните държави.

Там, където е по-студено, ще се предлага специална система за отопление, при която температурата в салона се покачва по-бързо. Засега все още не са ясни цените на автомобила.

Още снимки на Peugeot 301 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Peugeot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако струва 10 000 лв купувам!Иначе минавам на трета употреба кола от Италия.
2
0
 
0
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
а познайте на ко прилича/ много кражби ейййййййййййййййййй
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пежо и надежден автомобил???!!! Стига глупости, този месец още не съм влизал в сервиза, но през лятото бях 4 пъти за ремонт (307). Повече никога тази марка!