Хибрид с ускорение 0-100 км/час за 2.5 секунди

Возилото на Kepler Motors има средноразположен турбо-двигател и обща мощност 800 к.с.
Обновена: 12 ное 2012 18:28 | 12 ное 2012 18:28,
4
Хибрид с ускорение 0-100 км/час за 2.5 секунди
Снимка: Kepler Motors

За първи път преди около 3 години видяхме хибридната суперкола на Kepler Motors - Motion. Тя беше представена на международното автомобилно изложение в Дубай и трябваше да стъпи на пазара през 2011 година. Това обаче не се случи, като до днес за возилото не се съобщаваше нищо.

Както изглежда обаче този проект не е забравен. Разработката на Motion продължава, а от компанията разпространиха нови видеа и допълнителна информация.

Хибридното супервозило е оборудвано със средноразположен турбо-двигател EcoBoost на Ford. Той е бензинов, има обем 3.5 литра и е настроен да генерира 550 к.с., които се предават към задния мост. За предните колела пък отговарят двойка електромотори, чиято обща мощност достига 250 к.с.

Така Kepler Motion има обща мощност от 800 к.с., които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за нищожните 2.5 секунди, сочи информацията. Максималната скорост, с която може да се движи колата, надвишава 320 км/час.

Автомобилът разчита на монокок конструкция, изградена от карбон. От същия материал е направено и купето, както и повечето компоненти в салона. Освен това Kepler Motion има активна аеродинамика, активно окачване и лънчконтрол за максимално бързо ускорение от място.

Няма конкретна информация за тежестта на возилото, нито пък за това кога ще е появи на пазара. Съобщава се единствено, че Motion е пълен хибрид и може да се движи само на електричество, благодарение на литиево-йонните си батерии.

Още снимки и видео вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: хибридKepler Motors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ремарке???
2
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Кирил преди 11 години
Дай боже всеки му, ако някой от миряните му е на сърце да ми подари такъв хибрид - няма да откажа.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и да можех да си я позволя това чудо в БГ няма къде да го карам!