Fiat иска парче от пая на Dacia

Пуска евтина марка, която вероятно ще бъде Innocenti
5 фев 2013 16:15,
1
Fiat иска парче от пая на Dacia
Един от най-достъпните модели на Fiat - Panda. Снимка: Fiat

Успехът и печалбата, които носи възродената от Renault-Nissan румънска марка Dacia, привлича вниманието на все повече автомобилни компании. Volkswagen вече обяви, че иска парче от пая на Dacia, а сега такова намерения предяви и Fiat.

"Смятаме, че в света на Fiat има място за нова марка, която да предлага достъпни автомобили", заяви изпълнителният директор на компанията Серджо Маркионе пред Automotive News.

Топ мениджърът отказа да даде подробности, но уточни, че моделите на новата марка ще се произвеждат извън границите на ЕС. "Ако произвеждаме в Италия, няма как да постигнем по-ниска цена от €7500", уточни Маркионе.

Според някои от спекулациите въпросната евтина марка ще приеме името на бранда Innocenti, който Fiat закупи през 1990 година. А според други името на марката ще бъде комбинация от цифри или букви - например 123 или ABC, които да подсказват за достъпността й.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Fiat
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
за хляба мислим не за коли.пенсиите не стигат за потребителска такса при докторите,за лекарства ,за ток и вода ,дърва въглища и най важното-хляба.