Зелена светлина за Lexus LF-LC

Серийното производство на спортното купе бе официално потвърдено
29 мар 2013 15:44, Красимир Ангелов
1
Зелена светлина за Lexus LF-LC
Снимка: AutoMedia.bg

Концепцията Lexus LF-LC, която видяхме за първи път през миналата година в Детройт, ще се произвежда серийно,  разкри Брайън Смит, вицепрезидент на отдела по маркетинг в Lexus.

Lexus LF-LC е спортно купе, фокусирано върху водача, което предлага място четирима в салона си. Задвижването му е хибридно, но към момента се знае единствено, че системата Advanced Lexus Hybrid Drive ще използва предноразположен двигател и задвижване към задните колела.

Конкретни подробности за бъдещата спортна кола на луксозната японска марка липсват, но се предполага, че моделът ще се превърна в спортен флагман на Lexus и ще конкурира на пазара автомобили от ранга на Porsche 911 Turbo и Aston Martin Vantage.

Има и спекулации, според които Lexus LF-LC ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series.

С този бъдещ модел японската марката иска да разчупи настоящата си гама автомобили, като я обогати с нови, нишови предложения. А сред тези нови модели, освен купето LF-LC, ще се появяват напълно нови кросовър и голям SUV, уточни вицепрезидентът в отдела по маркетинг в Lexus.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Lexus
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
колю от факултето преди 11 години
Вече си я поръчах!