Porsche представя екологично 911 във Франкфурт

Моделът ще харчи средно 6.4 л/100 км
0
Porsche представя екологично 911 във Франкфурт
Porsche ще представи скоро 911 Blu Edition. Снимка: Reuters

Специализираният сайт Carscoops публикува първото неофициално изображение на Porsche 911 Blu Edition, малко преди автомобилът да бъде представен на автомобилното изложение във Франкфурт.

От кадъра трудно могат да се направят сериозни изводи, но все пак можем да се предположи, че моделът ще бъде боядисан в небесно синьо, акцентирано с червен твърд сгъваем покрив, червени огледала и червени елементи в предната броня.

Колата има за цел да демонстрира стремежа на Porsche да представя все по-икономични спортни автомобили. Под задния капак е монтирана дефорсирана версия на 3.4-литровия боксерен двигател, която развива 300 к.с. и 287 Нм.

Моторът работи в комбинация с PDK скоростна кутия, която позволява на Blu Edition да се ускори до 100 км/ч за 5.4 секунди, преди да развие максимална скорост от 266 км/ч.

Стандартното оборудване на колата ще включва старт/стоп система, както и технология за деактивиране на част от цилиндрите, когато те не са нужни.

Заедно с активната аеродинамика в предницата и системата за възобновяване на енергията от спирачките, Blu Edition ще харчи средно 6.4 л/100 км с въглеродни емисии, ограничени до 152 г/км.

Модификацията ще се предлага само и единствено на членове на Porsche Club. Цената ще бъде около 74 600 евро.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Porsche 911
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари