Mitsubishi връща Galant в играта

Седанът ще е в стила на концепта ZT от 2008 година
Обновена: 13 авг 2013 13:25 | 13 авг 2013 13:24,
0
Mitsubishi връща Galant в играта
Снимка: Mitsubishi

Mitsubishi готви специална изненада за почитателите на марката. Според информация на изданието Topspeed японците ще покажат съвсем скоро ново, 10-о поколение на модела си Galant, като при това става дума не за концептуална версия, а за напълно завършен автомобил.

Седанът ще дебютира пред публика на 22 ноември като част от международния автомобилен салон в Токио. Голяма част от дизайна на модела ще бъде взаимстван от концепта ZT (на снимката), показан още през 2008 г.

Колкото до техническите решения – те ще бъдат взети от Mitsubishi Outlander, което означава, че новият Galant ще разчита на същите бензинови, дизелови и хибридни агрегати.

Така базов за модела ще бъде 2.4-литровият бензинов мотор с мощност 166 к.с., който работи съвместно със скоростна кутия CVT. Благодарение на този „тандем” седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,1 секунди.

Версията с най-високо ниво на оборудване ще носи добавка GT и ще разчита на 3,0-литров V6 двигател с мощност 224 к.с, който ще предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. Що се касае до хибридните модификации, за тях ще бъдат ползвани технологиите от проекта i-MiEV. Всъщност хибридният Galant ще се появи последен – след около 1,5 години.

Възроденият модел ще трябва да се конкурира най-вече с Honda Accord и Toyota Camry. Той ще се предлага на всички основни пазари на компанията в Америка, Азия, Европа и Австралия.

В Mitsubishi все пак разчитат най-вече на САЩ, където новият Galant ще трябва да замени напълно провалилия се Diamante, чиито продажби бяха спрени още преди години.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Mitsubishi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари