Audi смени шефа на Quattro GmbH заради новото R8

Забавянето на модела е причината за освобождаването на Францискус ван Меел
24 яну 2014 20:19,
2
Audi смени шефа на Quattro GmbH заради новото R8
Францискус ван Меел. Снимка: Audi

Шефът на подразделението на Audi – Quattro GmbH , което се занимава със създаването на спортни версии на стандартните модели на производителя, бе освободен. Францискус ван Меел най-вероятно напуска поста заради забавянето на разработката на новото поколение на модела R8, съобщава Autocar.

Все пак мениджърът остава в компанията и ще ръководи нейното подразделение в Китай. От Audi засега не коментират официално причините за промяната, като твърдят, че става дума за планирана вътрешна ротация на кадрите. Според неофициална информация обаче Ван Меел е влязъл в конфликт с директора на изследователския център на Audi – Улрих Хакенберг.

Изданието допълва, че ръководството на Audi е крайно недоволно от непрекъснатите промени на сроковете за пускане на новото поколение R8. Първоначално се предполагаше, че втората генерация на суперколата ще бъде представена още тази година, но датата на премиерата бе преместена за началото на 2015 г. Освен това Хакенберг настоява да бъде довършен и проектът за пускане на електрическата суперкола Audi R8 e-tron.

Францискус ван Меел ръководи Audi Quattro GmbH от май 2012 година. Очаква се неговото място да бъде заето от 60-годишния инженер Хайн-Петер Холервегер, който в момента работи в инженерния център на Audi в Инголщад.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
субарист преди 10 години
Просто АУДИ отиват там,където японците са били преди има няма 20 години с Легаси ГТ.Друга тема е,че ако са 2.0 няма да са повече от 150 коня непостижими са за немските коли.Като добавим и двоината цена в магазина остава гъзарията само,но мерак се лекува с пари,по голям мерак с повече пари и така.
1
0
 
5
 
! Отговори
шофера бе преди 10 години
катастрофирах вчера с куатрото щото му се доверих, егати бангиите, повече никога