Mini показа най-голямото Mini

Концептът Clubman е най-големият в историята на марката, има 6 врати
27 фев 2014 19:29,
1
Mini показа най-голямото Mini
Снимка: Mini

Компанията Mini е подготвила сериозна изненада за своите фенове. На изложението в Женева ще бъде показан концептуалния модел Clubman от ново поколение. Той не само е моделът с най-много врати сред всички Mini-та, но е и най-големият в историята на марката.

Mini Clubman Concept е дълъг 4223 мм, широк е 1844 мм и е висок 1450 мм. По този начин той е по-дълъг с 26 см. от сегашното комби Clubman, като превъзхожда дори кросовъра Countryman. Освен това концептът разполага с ново разпределение на вратите – по 2 отстрани, и 2 на багажника. Задните обаче вече не се отварят вертикално, както бе досега, а хоризонтално.

Интериорът на модела е в стила на новото поколение на хечбека Mini, като разликата е основно в масивния централен приборен панел. Промяна има и в мултимедийната система, която е получила нов интерфейс. Комбито разполага с 5 места, като е предназначено за феновете на активния начин на живот.

На какви агрегати ще разчита Mini Clubman Concept не бе обявено, но почти сигурно те също ще бъдат заимствани от новото поколение на хечбека. Очаква се серийната версия на комбито да бъде готова за изложението в Париж през есента, а продажбите да стартират най-късно в началото на 2015 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Miniавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари