Най-бързият Opel Astra пристигна в Женева

Производството на версията OPC EXTREME трябва да стартира до края на годината
Обновена: 6 мар 2014 15:13 | 6 мар 2014 15:11, Красимир Ангелов
6
Най-бързият Opel Astra пристигна в Женева
Снимка: AutoMedia.bg

Най-мощният и бърз вариант на Opel Astra се появи на сцената на автомобилното изложение в Женева. Моделът се нарича OPC EXTREME, напълно готов е за серийно производство и разполага с мощност от 300 к.с.

Opel Astra OPC EXTREME е разработен и настроен на Северната дъга на пистата Нюрбургринг, което означава, че ще има задача да постигне най-добро време на култовото германско трасе. Рекордът за най-бърз автомобил с предно предаване на пистата бе току що счупен от Seat Leon Cupra, който детронира от лидерското място Renault Megane 265 Trophy. В Женева бе представена и новата Honda Civic Type R, която също има амбиции за рекорден резултат на трасето.

Astra OPC EXTREME е базиран на състезателната Astra Cup, като се задвижва от 2.0-литровия агрегат с четири цилиндъра, който се поставя на версията OPC. В случая обаче двигателят е модифициран да генерира мощност от 300 к.с., които се предават към предния мост, посредством ръчна скоростна кутия и диференциал с ограничено приплъзване.

Освен това Astra OPC EXTREME има по-ниско с около 100 кг. тегло в сравнение с обикновената Astra OPC, което е постигнато чрез използването на карбон за определени елементи от каросерията и купето - задните крила, дифузьора, предния спойлер, предния капак, напречната греда за усилване на окачването, колелата, вентилацията на задните колела, покрива, волана и др. Също с цел намаляване на масата предните калници са изработени от алуминий, а задните седалки в купето са премахнати.

В резултат на мащабната доработка моделът е способен на ускорение от място до 100 км/час в рамките на 5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/час.

Opel Astra OPC EXTREME разполага също така с 6-бутални спирачни апарати Brembo с диаметър на предните дискове 370 милиметра. Гумите са с размер 245/35 и диаметър 19 цола, като са специално разработени за OPC EXTREME. Окачването също е спортно, оборудвано с койловъри.

Най-бързият Opel Astra е напълно готов за серийно производство, което трябва да стартира до края на тази година. Моделът ще бъде наличен в ограничена серия.

Още снимки на новия Opel Astra вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: женеваАвтосалонOpel Astra
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
el.pen.9 преди 10 години
До ha haОсвен от ракия /и то менте/ от друго определено нищо не отбираш. така че, седи си в кварталното мазе и остави важните неща на нормалните хора ;)
5
0
 
2
 
! Отговори
до всички рaзбирaчи преди 10 години
И НЕКA ПЛЮЕНЕТО ПО AВТОМОБИЛ, КОЙТО НЕ МОЖЕТЕ ДA ПРИТЕЖAВAТЕ, ЗAПОЧНЕ СЕГA.Нaдявaм се, че все пaк ще се нaмерят хорa, които ще оценят aвтомобилa. Все пaк говоримзa колa, която ускорявa до 100км/ч зa 5сек. Едвa ли и еднa десетa от коментирaлите тук преди мен или след мен, сa се кaчвaли в тaкaвa или вообще някогa ще се кaчaт.
4
2
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
do 1, от Айтос ли?до 2, опел и да не ръждясва!!!до 3, май ти се правиш на остроумен, кое е от карбон, шасито ли, или задните калници, аи вземи пак си прочети статията.до 4, отивай да си пиеш ракията и не се занимаваи с глупости (това беше за мен)
3
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Не. От карбон е. Ти можеш ли да четеш или само се правиш на остроумен?
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ръждясва ли?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За час и 15 минути си на морето