Toyota върна на пазара легендарен всъдеход

Land Cruiser 70 ще се произвежда в продължение на 1 година
Обновена: 27 авг 2014 15:37 | 27 авг 2014 13:41, Александър Попов
15
Toyota върна на пазара легендарен всъдеход
Снимка: Toyota

Компанията Toyota реши да отбележи 30-годишнината от пускането в производство на легендарния си всъдеход Land Cruiser 70, като го върне на пазара в нов вариант. Автомобилът ще се произвежда през следващите 12 месеца, като ще се предлага със съвременните системи за безопасност, достъпни за машини от този клас.

Трябва да се отбележи, че машината и до ден-днешен се ползва с огромна популярност в някои страни. В Япония нейното производство бе спряно през 2004 г. За пазара в Австралия обаче всъдеходът продължава да се произвежда и в момента.

В Toyota ще пускат по 200 автомобила от модела всеки месец, като те ще бъдат сглобявани в завода в Йошивара и ще бъдат на разположение на дилърите на марката още в началото на следващата седмица. Land Cruser 70 ще се предлага в два варианта – пикап и SUV, като и двата ще бъдат с по 4 врати.

Под капака на юбилейната версия ще бъде поставен 4.0-литров V6 двигател с мощност 231 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 5-степенна механична, а системата за задвижване на четирите колела е стандартна за модела. Като опции се предлагат лебедка и заключване на предния и задния диференциал.

Промени, макар и минимални, ще има и във външния вид. Това ще бъдат нова решетка на радиатора, нов капак и съвременни фарове. От двете страна на всъдехода ще бъде добавена и специална емблема, посветена на 30-годишнината на модела. Цената на SUV-версията ще бъде 34 600 щатски долара, а на пикапа – 33 700.

Всъдеходът Toyota Land Cruiser 70 започна да се произвежда в Япония през 1984 г., като бързо си спечели популярност, благодарение на високата си надеждност и отличните си всъдеходни качества. За вътрешния пазар моделът бе оборудван с дизелови мотори с обем от 3.2 до 4.2 литра.

Още снимки на всъдехода вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: toyotaLand Cruiser
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Старите модели са много по-здрави от новите,факт!Има ли кола "милионник" след 2000г?Е не са толкова бързи и стабилни,но зависи какво искаш от колата-за извън пътя старите са в пъти по-добри.
10
8
 
1
 
! Отговори
ледена кофа преди 9 години
За сведение на японските трактористи:Новият двигател на VAG:2.0 литра дизел, 240кс., 500NmОчаквайте го в края на 2014 в пасат и в началото на 2016 в тойота
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тойотата е най-здравото МПС правено някога
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Осъзнавате ли, че говорим за цена в САЩ... Там цените са тамън на половина от тези в Европа, ако говорим за автомобили. Примери- бол. Влизаш кой да е сайт на коя да е марка и сверяваш. Относно цените на новите автомобили у нас- същите като в цяла Европа (изключая Дания, Турция и прочее, където цените са космически заради редица фактори).
7
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Нова Тойота за 35 хил.долара,айде,да станат 45 с...надувките на нашите дилъри.Но това е далеч по...евтино от втора ръка за 1оохиляди лева,които се предлагат по нашите автокъщи.Истината е че който иска да си купи нещо сносно,да се договаря директно с доставчика за марката и със завода.
6
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
До АтакистЧул те Господ!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aaa тойота кукурузер. Много надеждна машина.
4
2
 
6
 
! Отговори
офроуд маниак преди 9 години
НАй-доброто извън пътя!
3
7
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Аз пък страшно искам и Мерцедес да направят същото със S Класата от 70-те години. Страшно стилна и изродска кола е. За мене е най-красивата на света правена някога. Даже и писмо с това предложение им писах преди година.
2
24
 
9
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Руският УАЗ е в пъти по-добър от тази японска!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Цената на SUV-версията ще бъде 34 600 щатски долара "34600 долара са 50 хиляди лева. Този модел на Тойота, ако го пуснат в България ще струва минимум, 140-150 хиляди лева.