Първият в света проходим седан

Volvo представи модела S60 Cross Country
8 яну 2015 13:05,
3
Първият в света проходим седан
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo създаде версия Cross Country и на седана S60. Официалният дебют на модела ще се състои този месец на изложението в Детройт.

Volvo има сериозни традиции в конструирането на проходими версии на шосейните си модели. Първият такъв модел на компанията излезе още през 1997 година. Сега обаче за първи път подобна всъдеходна версия се появява на седан.

"S60 Cross Country е първият премиум седан със същата степен на проходимост и елементи на солиден дизайн като на известните комби автомобили Cross Country", сочи информацията от Volvo.

Подобно на представеното неотдавна комби V60 Cross Country, седанът S60 Cross Country е с увеличен просвет от 65 мм и идва със същото задвижване към четирите колела. На някои пазари, включително Европа моделът ще бъде наличен и само с предно задвижване.

Volvo S60 Cross Country ще се предлага първоначално с бензиновия T5 агрегат, предоставящ до 250 к.с. мощност, и AWD задвижване. Наличен ще бъде и дизеловия двигател D4, развиващ 190 к.с., като той ще се куплира със система за предно задвижване. Малко по-късно ще бъде наличен и дизелов двигател със задвижване на всички колела

Всички подробности за S60 Cross Country ще станат ясни по-късно този месец в Детройт. Моделът ще бъде наличен за поръчки в началото на лятото на тази година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първият?! Доста фирми са правили проходими седани през годините.