BMW показа миниван със 7 места

Новият 2-Series Gran Tourer предлага багажник с обем от 1905 литра
11 фев 2015 13:48,
3
BMW показа миниван със 7 места
Снимка: BMW

BMW официално показа модела си 2-Series Gran Tourer, който определя като „първия в света премиум компактен ван със 7 места“.

Новият BMW 2-Series Gran Tourer е построен на базата на 5-местния 2-Series Active Tourer. От своя „донор“ новият модел се отличава по удължените задни врати, променения дизайн на задната част и по по-големия си багажник. Салонът изцяло повтаря интериора на 2-Series Active Tourer.

Въпреки, че официално е обявен за 7-местен компактен ван, в базовата си версия машината разполага с 5 места. Третият ред седалки се предлага като опция. В същото време BMW 2-Series Gran Tourer се предлага с един от най-големите багажници в сегмента – при свалени втори и трети ред седалки, обемът на товарния отсек достига 1905 литра.

Гамата двигатели се състои от пет агрегата – два бензинови с мощност 136 и 192 к.с., и три дизелови, развиващи съответно 116, 150 и 190 к.с. Най-мощният дизелов мотор работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Това е версията BMW 220d xDrive, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди и развива максимална скорост от 218 км/ч.

Очаква се на по-късен етап компактният ван да бъде оборудван и с хибриден агрегат, който в момента се разработва от инженерния екип на BMW. Първоначално той ще бъде поставен на 2-Series Active Tourer, а по-късно ще се предлага и за по-големия модел.

Автомобилът предлага и широк списък с аксесоари, сред които кутия за багаж, багажник за велосипеди, ефектно осветление на праговете, прожектиращо логото на BMW, допълнителни елементи за съхранение на дребни предмети, детски столчета, дисплеи за задните седалки, стъклен покрив и др.

Цената на новия модел все още не се съобщава официално, но се очаква той да бъде малко по-скъп от BMW 2-Series Active Tourer. В Германия този модел може да бъде купен за 27 200 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това удивително много прилича на умален Mercedes GL!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК ИСКАМ 7-*** СЕРИЯ ПИКАП С 2 ВРАТИ