Audi поставя ударение на водородните коли

Компанията е закупила пакет патентовани технологии за горивни клетки
12 фев 2015 14:12, Диян Пенев
1
Audi поставя ударение на водородните коли
Прототипът A7 h-tron quattro. Снимка: Audi

Audi слага сериозно ударение върху водородните автомобили, става ясно от съобщение на германската компания, в което се казва, че производителят е придобил "пакет от патенти", свързани с технологията на горивните клетки.

Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems, но цената на сделката не се посочва. Става ясно обаче, че придобитите технологии ще използват от всички марки на Volkswagen Group.

"Audi придоби тези стратегически важни патенти за цялата група и ще ги предостави на всички марки", казва техническият директор на компанията д-р Улрих Хакенберг. "По този начин ние си осигурихме решаваща експертиза, която ще даде нов тласък в по-нататъшното развитие на системите с горивни клетки" добавя той.

Подробности за въпросните нови технологии не се съобщават. Вероятно обаче те ще бъдат използвани за усъвършенстване и пускане на пазара на настоящите прототипи с горивни клетки на Audi.

Последният такъв автомобил компанията показа преди няколко месеца. Той е базиран на модела A7, ускорява от място до 100 км/час за 7,9 сек. и има автономен пробег от 500 км.

Още за водородните автомобили четете в Automedia.bg


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари