Продажбите на коли в Русия се сринаха с 38% през февруари

Анализатори прогнозират, че това е само началото
11 мар 2015 14:58,
51
Продажбите на коли в Русия се сринаха с 38% през февруари
Автосалон в Красноярск, Сибир. Снимка: Ройтерс

Едва 128 298 нови автомобила са продадени в Русия през февруари, съобщава Automotive News. Обемът на продажбите е намалял с цели 38% в сравнение със същия месец на миналата година, когато в страната са реализирани 206 526 нови коли.

Продажбите на автомобили се сринаха също като крехката икономика на Русия, пише изданието. Пазарът на нови автомобили през януари отбеляза спад с 24 на сто, а за първи два месеца на годината намалението е с близо 32%.

"Пазарът навлиза в много труден етап, като февруари е само началото. Следващите няколко месеца ще бъдат изключително предизвикателни за индустрията, когато се очаква пазарът да удари дъното", каза Йорг Шрайбер, председател на Асоциацията на автомобилните производители.

Той предвижда, че продажбите на нови автомобили в Русия ще намалеят с около 24% през тази година, докато според анализаторите на PricewaterhouseCoopers сделките ще бъдат с 25-35 на сто по-малко спрямо 2014 г.

Ситуацията на пазара в Русия се отрази на бизнеса на всички големи автомобилни компании, като най-сериозно пострадаха продажбите на GM, Ford и PSA.

При американските концерни GM и Ford спадът в продажбите през февруари достига 78%, докато реализациите на френската PSA Peugeot-Citroen се сринаха с цели 83%.

Най-голямата автомобилна компания в Русия AvtoVAZ-Renault-Nissan отбеляза намаление с 31%. Сходен е и спадът при втория по-големина производител - Volkswagen Group. Третият в класацията по продажби Hyundai записва намаление от 4,8%, а четвъртитият и петият - Kia и Toyota - приключват месеца с намаление 5,6 и 37 на сто съответно.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рашките живеят в 18 век, а както знаем тогава нито пътища, нито коли е имало.
8
1
 
10
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
Предполагам, че продажбите на Лада и Нива пък са се вдигнали! Още по-добре за Русия.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАЯ постни една снимка на европейския пазар за коли в Горубляне. Едва ли ще намериш разлика. Ама нали е дъвка за Русия, ще я дъвчем, центове трябват :)
6
2
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До СТРАНДЖАТАЧе какво му е на автосалона, не си ли газил калта в ЕС автосалона Горубляне :)
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯОтносно снимката на Ройтерс в Сибир.Виж как България гласува според Ройтерс.Световноизвестна медия представя изборния ден в София с баба ромка на преден планСнимка: Богдан Кристел, Reuters; коментар към снимката:"Българите гласуват"Прочети още на: dnes.bg/izvanrelsi/2005/06/25/bylgariia-glasuva.9423
4
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Помислих, че това е пункт за вторични суровини... - а то руски автосалон...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия - 32 % спад на продажбите на коли, в Украйна - 60 % спад. На кое да се радваме - на спада на печалбите на автомобилните концерни или че руснаци и украинци живеят все по - зле.Кажи бе, Гурбет?
2
9
 
12
 
! Отговори
един от всички преди 9 години
Друг е въпроса, че руснаците си отмъщават на санкциите като не купуват. По този начин страдат почти всички западни компании позиционирани в Русия... да не говорим за макдоналдс и кока кола. Това е!
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор за изрязване!