Ежедневната кола на Джейсън Стейтъм

Актьорът позира с новото си Ferrari F12 Berlinetta
9 апр 2015 22:00,
44
Ежедневната кола на Джейсън Стейтъм
Снимка: Twitter / Ferrari USA

Новият личен автомобил на Джейсън Стейтъм е Ferrari F12 Berlinetta, става ясно от снимка, разпространена в профила на Ferrari USA в Twitter и Instagram.

Джейсън Стейтъм има силна връзка с бързите автомобили, все пак актьорът стана популярен именно с ролята си във филмовите серии на Транспортер. А последната му изява е в наситената с бензин поредица Бързи и яростни.

И докато на големия екран Стейтъм се е появявал зад волана на BMW, Audi, Jaguar и дори Renault 5, в реалния живот актьорът кара светло сиво Ferrari F12 Berlinetta. В колекцията му присъстват и други спортни машини, една от които е Audi R8.

От информацията не става ясно кога Стейтъм се е сдобил с колата, нито с какви екстри разполага тя.

Ferrari F12 Berlinetta се появи за първи път през 2012 година на автосалона в Женева. Тогава моделът бе върхов в гамата на италианския производител, но в момента флагманът на Ferrari е друг - хибридното LaFerrari.

Въпреки че не е най-новото или пък най-бързото Ferrari, возилото на Джейсън Стейтъм определено има с какво да впечатли. Машината разполага с 6.3-литров атмосферен V12 мотор, който е комбиниран с роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление.

Агрегатът развива мощност от 740 к.с. и въртящ момент от 690 Нм. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема само 3.1 секунди, а максималната скорост достига 340 км/ч. Цената на Ferrari F12 Berlinetta е 274 400 евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
24
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Щом го кефи да си го кара.Мен не ме кефи ферари и не карам такова.
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
човек който има много пари се е наситил на всичко ... храната е вкусна когато си гладен, когато си преял и се тъпчеш с шоколад от скука най-много да повърнеш.
2
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато си купих на времето първата кола от магазина на мототехника (Москвич 2140) бях по щастлив и от него.
1
2
 
3
 
! Отговори
майна преди 9 години
мяса