Rolls-Royce посвети модел на модата

Лимитирана серия Wraith Inspired by Fashion е оценена на 350 000 паунда
13 май 2015 17:07, Красимир Ангелов
0
Rolls-Royce посвети модел на модата
Снимки: Rolls-Royce

Компанията Rolls-Royce представи в Ню Йорк ограничена серия от модела си Wraith, която е получила името Inspired by Fashion. Тя ще бъде още по-луксозна от стандартния автомобил, като цената на всяка машина от нея ще достига 350 000 британски паунда.

Върху разработката на модификацията са се трудили голяма група модни дизайнери, които са използали няколко вида кожа и скъпо дърво за направата на интериора на автомобила. Бъдещите купувачи на лимузината ще могат сами да изберат дизайна на салона, а специалистите от Rolls-Royce ще имат за задача да подберат материалите, които да се съчетаят с цветовата гама, определена от клиента.

Лимитирана серия Wraith Inspired by Fashion се отличава не само с луксозното си изпълнение и дизайнерския интериор, но и със своя двигател. В автомобила е поставен 6,6-литров V12 турбомотор с мощност 624 к.с. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

$За създаването на този модел ние бяхме вдъхновени от висшата мода, която виждаме на световните подиуми, а нашите дизайнери и моделиери просто дадоха живот на тази идея”, коментира главният дизайнер на Rolls-Royce Motor Cars - Джайлс Тейлър.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Rolls-Royce
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари