Нова мода – луксозен танк вместо джип

Ripsaw EV2 е военен автомобил, създаден за обикновените хора
29 май 2015 22:23,
31
Нова мода – луксозен танк вместо джип
Снимка: Howe and Howe Technology

Ако търсите екстравагантен и почти неразрушим автомобил, вероятно трябва да се обърнете към украинците от Dartz. Те предлагат бронирани всъдеходи с всевъзможни глезотии, сред които диаманти и дори тапицерия от кожа на пенис на кит.

Имате и друга възможност - компанията Howe and Howe Technology, която току-що разкри най-новата си разработка, базирана на военен проект.

Машината се нарича EV2 (Extreme Vehicle 2) и първоначално е замислена като боен танк, но след това в компанията са решили да адаптират концепцията за нуждите на цивилни.

За целта инженерите са олекотили конструкцията и са изработили изцяло нов интериор. Той е доста луксозен, като на практика ограничения в оборудването му няма. Клиентът може да поръча кожени седалки с масаж, всевъзможни мултимедийни системи, мини бар, свързаност с интернет и др.

Информацията е ограничена, но от снимките се виждат напълно дигитални уреди, LED осветление и волан, който напомня на онзи в автомобила на Батман.

Задвижването е поверено на турбо-дизелов двигател с 600 к.с., поставен в средата на шасито. Динамичните характеристики не са ясни, но от Howe and Howe Technology твърдят, че цивилният танк не само може да премине през всеки терен, но и да достави силни емоции при ускорение от място.

Колкото до цените, те завият от поръчаното оборудване. Самата изработката отнема около 6 месеца и се прави след предварителна заявка.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Горна Баня преди 8 години
Аз пък съм вдигал с Т-72 100+ км/ч по черен път като я гледам тази бракма на дали ще вдигне и 50 километра ,това е просто реклама за богати льольовци!
15
1
 
6
 
! Отговори
Макс преди 8 години
Хубава машинка особенно за пътищата на дупки като швейцарско сирене .
14
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
Цената със сигурност не е по джоба на "простите" граждани , така че основните му купувачи ще са синчета на бизнесмени , партийни дечица,мутри и мутряшки гаджории . А като знам ТЕ как карат - жална ни майка на останалите шофьори с коли от тънка ламарина . Дано само някой помисли и за нас и добави като екстра КАТАПУЛТ за да можем бързо да изчезнем ако такъв танк започне да ни гази без намерение да спре.
13
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
а оръдие има ли като допълнителна екстра ? за да мога и да гърмя по джигитите, не само да ги мачкам
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как къде ще паркираш? Върху колите на селяците, напълнили София!
11
12
 
14
 
! Отговори
q преди 8 години
От всички "руснакоподобни" нации, може да се очакват само такива простотии. Няма да се изненадам ако скоро измислят ядрена бомба за битова употреба. Те само това си могат.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни простотии.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе! *** си знаеш къде... На къде, не къде точно на там!
8
1
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Три танкиста преебали триста, а четвьортий целий батальон.
7
2
 
5
 
! Отговори
механик-водач до 12 преди 8 години
Командир за нас изобщо не ни е нужен!
6
1
 
12
 
! Отговори
до neo5 преди 8 години
Аз бях механик-водач. :)
5
3
 
20
 
! Отговори
Митьо Вермахта преди 8 години
Мии тя е май украинка ама взимам я че как инак. Ще ми краси возилото , пък и крачката й ще отиват мноо на раменете ми:))))
4
2
 
7
 
! Отговори
KOK преди 8 години
TRAKTORA e skup kolkoto 2 ES KLASI ska4uvai na traktora za bala
3
1
 
12
 
! Отговори
Митьо Вермахта преди 8 години
Купуваааааам гооооо!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е детска играчка. Карал съм Т-72 и това е "кола"!!! По безпътица той се движи така меко като мерцедес на магистрала.
1
16
 
15
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Аз вече съм си поръчал сурплас Леопард 2! Иначе с тия пияни потомствени каруцари по пътищата не знаеш кога някой зурлат ще те покатери на липата с колата!