BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom

Бъдещият суперлуксозен автомобил най-вероятно ще бъде купе
2
BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom
Снимки: BMW

Новото BMW 7-Series е отскоро на пазара, но в германския концерн вече работят върху нов флагман. Твърденията за появата на модел под името 9-Series, който ще бъде в стила на концепцията Vision Future Luxury (на снимката), се засилват с всеки изминал ден.

Изданието AutoZeitung съобщава, че баварският топ модел ще бъде изграден на базата на следващото поколение Rolls-Royce Phantom. Очаква се 9-Series да бъде купе, но не е изключено по време на разработката му да се превърне в удължен седан. В полза на тази версия говори и новата номерация на моделите на BMW, при които купетата, кабриолетите и версиите Gran Coupe се появяват само при сериите с четен индекс.

Според информацията на немското издание бъдещото 9-Series ще наследи схемата с отварящи се една срещу друга врати от концепта Vision Future Luxury. Същият подход се използва и при Rolls-Royce Phantom, така че технически двата автомобила ще си приличат. Твърди се, че шаситата, за които е използван карбон, на двата бъдещи модела вече са готови и носят заводски индекси G11/G12.

На дължина новият флагман на баварците ще превъзхожда сегашната 7-Series (5238 мм дължина и 3210 междуосие при версия с дълга база), но ще отстъпва на Rolls-Royce Phantom (5800 мм дължина в стандартната база). "Деветката" ще получи двигателите от "седмицата", но ще се предлага и с V12 мотор с два турбокомпресора.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
16
 
! Отговори
Юсуф преди 8 години
И в тук в Харманли има едно такова. Цвят "пепел от рози".
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оня ден видях едно такова по нашите улици, тея от БМВ какво се мотат с концпецията още