Край на една легенда! Mitsubishi спира Pajero

Вместо всъдехода японците ще пуснат конкурент на BMW X4
9
Край на една легенда! Mitsubishi спира Pajero
Снимка: Mitsubishi

Ръководството на Mitsubishi Motors окончателно се отказва от пускането на ново поколение на всъдехода Pajero. Това обяви президентът на компанията Осаму Масуко пред Automotive News.

Още през октомври бе съобщено, че пускането на следваща генерация на легендарния модел се отлага за неопределен период. Сега обаче Масуко разкри, че плановете на компанията изключват създаването на ново Pajero или на друг пълноразмерен SUV.

Причините за отказа са на първо място финансови, тъй като Mitsubishi Motors не разполага с нужния ресурс за направата на подобен автомобил. Заради това японците се отказват и от самостоятелна разработка на наследници на други два свои популярни модела – седаните Lancer и Galant.

В компанията смятат да се съсредоточат върху намаляване на разхода на гориво и на вредни емисии при своите модели и затова ще се насочат към създаването на по-компактни машини. Първата от тях ще бъде неголямо кросовър-купе, което да заеме място между ASX и Outlander в гамата на марката.

Новият SUV ще бъде в стила на концепта Concept XR-PHEV. Той трябва да се появи на пазара през 2017 г., като ще бъде достъпно както в бензинова, така и в хибридна версия. Моделът ще предлага и доста луксозно оборудване, като японците се надяват да успеят да го позиционират като конкурент на BMW X4.

В края на 2017 г. трябва да бъде готово и новото поколение на Outlander, а две години след това ще излезе и следващият ASX. Тези два модела също ще бъдат предлагани както с бензинови двигатели, така и с хибридни агрегати.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: MitsubishiPajero
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*аси.... спират Пажерото, Дефендъра и кой знае какво още. С паркетни СУВ-ове ли ще ги заменят???
3
4
 
3
 
! Отговори
Хайтек преди 8 години
абе паджеро май означава *жия на южно американски.
2
3
 
7
 
! Отговори
иЯ преди 8 години
Слагам черните прашки в знак на траур.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карах най-първото Паджеро - началото на 90-те. Ето това беше ДЖИП!!! Тъжна новина.Така и до момента, докато не го откраднаха, нищо не се счупи по него.