BMW показа каска с head-up дисплей

На изложението във Вегас се появи и мотоциклет с лазерни светлини
6 яну 2016 18:53,
3
BMW показа каска с head-up дисплей
Снимки: BMW

Интегрирани в мотоциклети високи технологии от автомобилния свят, това е един от акцентите на щанда на германската компания BMW на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Първият продукт представлява каска, към която е добавен head-up дисплей. Прожекционният дисплей е същият, който може да бъде открит в автомобилите на марката. Той е пълноцветен и може да бъде конфигуриран да представя в зрителното поле на водача най-различна информация - скорост, предупреждения, избрана предавка, информация за трафика и др.

В мотоциклетната си версия head-up дисплеят е интегриран в самата каска. Информацията се изобразява пред дясното око на водача, на специална прозрачна пластина. Настройките пък се извършват от контролер на кормилото. Системата предоставя и гласови команди.
BMW създаде каска с head-up дисплей
От BMW подчертават, че иновацията подобрява безопасността, тъй като шофьорът може да получи необходимата информация без да отмества поглед от пътя.

Другата иновация при мотоциклетите, която BMW представя в Лас Вегас, са лазерни светлини. Въпросните фарове са познати от новата Series-7 и BMW i8, като в мотоциклетната си версия дебютират на борда на концепцията BMW K1600 GTL.

Светлините предоставят плътна бяла светлина, като осветяват на цели 600 метра напред, или почти двойно в сравнение със стандартните светлини.
BMW създаде каска с head-up дисплей
Към момента обаче лазерните светлини няма да се предлагат за мотоциклетите BMW, тъй като технологията е прекалено скъпа за този ценови сегмент. По-широкото навлизане в автомобилния свят обаче трябва да редуцира цената на лазерните фарове и те да станат рентабилни както за по-достъпните автомобили, така и за мотоциклетите.

Изложението в Лас Вегас ще бъде отворено за посетители до 9 януари.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
До ЛошО-о, Да-а-а-а-а!
2
1
 
3
 
! Отговори
Евро Пейка преди 8 години
Те да си подредят kochinkata, че както е тръгнало скоро време ще ми произвеждат цър. вулите.
1
2
 
4
 
! Отговори
Лош преди 8 години
Дядо мраз дали ги носи такива на лошите деца?