Budd-e – микробусът на 21-ви век на VW

Той е умен и практичен, задвижва се от електричество
6 яну 2016 16:00,
8
Budd-e – микробусът на 21-ви век на VW
Снимка: VW

Визията си за микробус на бъдещето демонстрира германската компания Volkswagen на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ. Моделът носи името Budd-e и към момента е само концепт.

"Микробусът на 21-ви век", както от компанията наричат модела, има дължина от 4,6 метра, което го позиционира под Multivan T6. Въпреки това обаче Budd-e демонстрира завидна модулност и практичност благодарение на новаторските решения и технологии.

Електрическият микробус използва платформата Modular Electric Platform (MEB), създадена специално за електрически plug-in автомобили. Архитектурата позволява използването на големи батерии, без това да се отразява на вътрешното пространство или динамиката на автомобила, твърдят от Volkswagen.

При Budd-e батериите са монтирани под пода на автомобила, като захранват електромотори, поставени на предния и задния мостове. От германската компания не разкриват мощността на агрегатите, но пък съобщават, че моделът може да развива 160 км/час и да изминава около 600 км. с едно зареждане, което отнема между 15 и 30 мин. За зареждането на батериите помага и поставен на покрива соларен панел.

Новаторски решения са използвани и при конструирането на купето. Така например плъзгащите се врати се отварят с докосване на бутон, а в задната броня е интегриран допълнителен багажник под формата на чекмедже. Задната седалка е цяла, като следва извиките на купето и може да се превърне в лежанка или да приюти трима пасажери. Пасажерското предно кресло пък може да бъде завъртяно на 180 градуса.

За доброто настроение в салона се грижи и система, която работи с гласови команди и разпознава различните гласове. Приборният панел пред шофьора е заменен от три обединени дисплея, като дисплеи заменят и стандартните странични огледала.

Към момента няма яснота дали Budd-e ще се качи на конвейера. Шансовете за серийно производство обаче са големи, тъй като Volkswagen наскоро обяви, че заради скандала Дизелгейт ще се съсредоточи върху разработването на екологични превозни средства.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Volkswagen uber alles in der Welt!Браво на германците.Сега ми е интересно какво ще измислят янките за да спрат VW.