BMW показа автомобила на бъдещето

Безпилотният роудстър демонстрира най-модерните технологии
8 яну 2016 15:52,
10
BMW показа автомобила на бъдещето
Снимка: BMW

BMW представи на най-голямото в света изложение за потребителска електроника – CES в Лас Вегас, прототип на безпилотен автомобил i Vision Future Interaction. Машината е построена на базата на концептуалния роудстър i8 Spyder и трябва да демонстрира най-модерните системи за автономно управление на германската компания.

Концептът е получил проекционен дисплей от ново поколение, който показва информация за моментната скорост на движение, наличието на различни ограничения по маршрута на автомобила, както и данните от навигационната система.

На предния панел е разположен 21-инчов дисплей, който предава данните за условията на пътя, както и наличието на други участници в движението. При напълно автономен режим на придвижване този екран може да бъде използван за гледане на филми или за сърфиране в интернет.

Освен това в предната част на салона са поставени специални датчици, разпознаващи жестове. Те могат да идентифицират различните движения на ръцете, в това число и имитация на натискане на различните бутони.

BMW i Vision Future Interaction разполага с три режима на движение - Pure Drive, Assist Mode и Auto Mode. При първия от тях за управлението отговаря изцяло водачът, а във втория се включват и спомагателните системи, които помагат за избягване на евентуален сблъсък.

При напълно автоматичен режим автомобилът се придвижва самостоятелно, като електрониката контролира кормилната уредба, както и педала на газта и спирачките. В този случай на волана светват сини датчици, които стават червени, ако се налага шофьорът да поеме управлението заради опасност на пътя.

Освен това BMW показа в Лас Вегас и прототипът i8 Mirrorless, построен на базата на купето i8. При него традиционните външни огледала са заменени от две камери. Картината от тях е с висока резолюция и се излъчва на екран, поставен на мястото на огледалото в салона на автомобила.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какъвто кефа да се возиш като чувал с картофи в роудстер. Вместо да се наслаждаваш на шофитането му.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много хора могат да карат и колело без ръце, аз също, но въпреки това пак не го правим нали?довиждане от сидни ав$тралия махам се от тоя пробит сайт, не ми публикуват снимките за да не видят хората нещо красиво и положително, вместо тях само гледаме снимки на шуменския шизофреник на свободна шайба, някав целува дететето си по устата, войник убил майка си публично...
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива коли не са за ***.Тази кола при автоматично управление ще бъде пометена от провинциалните диваци завладели софийските улици.
3
0
 
4
 
! Отговори
бай Митьо преди 8 години
граЦки ли, мa.лоумнико?
2
9
 
1
 
! Отговори
Бочко преди 8 години
БМВ преведено на чеченски означава БОЕВАЯ МАШИНА ВОЙНАХОВ Аз от 2001 година за личен автомобил купувам само 5 серия и съм много доволен . Направя ли 80000 км връщам доплащам и взимам нова кола . Служебната ми лична също е от БМВ I 8 хибрид реален грацки разход дава 6 л извън 2л до сега веднъж не ме е оставила нито лична нито служебна кола на пътя . А когато колата е на обслужване ми дават безплатна кола от фирмата
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лада им показа бъдещето ! БМВ само ще догонват ! Да живеят болшевиките !