Lada показа най-скъпия си модел, Kalina за 20 бона

Сумата е рекордна за стандартите на руския производител
8 яну 2016 11:30,
69
Lada показа най-скъпия си модел, Kalina за 20 бона
Снимка: АвтоВаз

Руският автомобилен гигант АвтоВаз представи най-ексклузивната и скъпа кола в историята си. Това е хечбекът Lada Kalina NFR, който ще бъде произведен в ограничена серия.

Цената на спортния автомобил започва от 820 000 рубли в Русия, което се равнява на малко над 20 000 лева.

Сумата е рекордна за стандартите на руския производител, но въпреки това се очаква, че Kalina NFR ще бъде разпродадена за изключително кратък срок.

От спортната модификация ще бъдат сглобени само 50 екземпляра, като това е минималната бройка, за да може руската марка да се сдобие с хомологация за състезателната версия на Kalina NFR (Need For Race - "жажда за състезания").

Шосейният хечбек е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател със 140 к.с. и разполага с подобрени окачване, скоростна кутия и спирачки, както и с диференциал с ограничено приплъзване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди, а максималната скорост достига 210 км/час.

Моделът се отличава с по-спортен външен вид, както и с преработен интериор, в който един от акцентите е дигитално арматурно табло.

Lada Kalina NFR ще се произвежда само след предварителна поръчка от страна на клиента, като доставката отнема между 5 и 7 дни, сочи информацията на руското издание Journal.

От АвтоВаз вече обявиха, че планират да пуснат още по-мощна версия на модела - NFR Turbo, която ще разполага с около 180-200 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отпред малко са копирали Тойота. Може би това е причината така свенливо да пуснат само 50 бройки.
25
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38ти да не си завършил в СССР, че се впрягаш за учебните заведения?
24
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35, не знам какво учебно заведение си завършил, но с не особено интелигентната ирония за замезмаването и пиенето показваш, че не си преодолял инертността на стереотипното мислене, характерно за ниво квартален чичка:)
23
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В най-високото ниво на оборудване щяло да има червено чердже за пейката на шофьора :))))
22
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Тъповатичко е да се говори, че никой не "бягал" в Русия при положение, че Русия е на второ място в света по брой имигранти.Има статистика за това.За българите е по-лесно да си намерят раота в ЕС-затова отиват там, а не в Русия.2.Учебните заведения. Колко от българите отишли да учат на Запад се обучават в действително реномирани колежи и университети? 99% са в третокласни блудкажи с още по-блудкави специалности, но пък е вървежно баба ти да покаже такава диплома на съседката:)
21
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До учуденв САЩ има стотици университети и колежи, качеството на образованието в които е на порядъци по-ниско от това в Русиящо бе, не могат да ги научат как се пие и замезва ли?
20
13
 
45
 
! Отговори
Уником от Кореком преди 8 години
Ще харчи най-малко 15 литра на 100 км.Да живеят пияндурите от русия.
19
11
 
43
 
! Отговори
Ганьо Балкански 2016 преди 8 години
За руска тарантайка повече от 1000 лв не давам!!
18
16
 
34
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДО 555ДА ТИ РАЗКАЖА ЛИ ПРИКАЗКАТА ЗА ЛИСИЦАТА И ГРОЗДЕТО?!ЯВНО ТИ ВСЕ ОЩЕ СЕ ВОЗИШ НА КАРУЦАТА НА БАЩА ТИ,ОСТАНАЛА ОТ ДЯДО ТИ КАТО НАСЛЕДСТВО.
17
11
 
34
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Много добре!
16
15
 
44
 
! Отговори
555 преди 8 години
и за тази грозотия искат 20000лв. Тия руснаци са луди.
15
18
 
37
 
! Отговори
on преди 8 години
не изглежда зле
14
11
 
46
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Климатик ли ? Има печка на суров петрол и дърва, друго не ти трябва.
13
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До учуденПознавах един, реши да бяга в СССР човека навремето, ама неуспешно и го вкараха в лудница после, не в затвора.
12
13
 
47
 
! Отговори
учуден преди 8 години
Другари и другарки ,дами и господа ! Искам само да попитам - не аз , а хората са го казали - избягал на Запад / подразбираше се САЩ , Канада , Англия , страните от Западна Европа / !!! Никога не чух израза - избяга на Изток или избяга в Русия !!! Както и в момента нашите деца учат в САЩ , Англия ,Германия ,Холандия , не знам някое дете да учи в Русия ! Ама като си обичате Русия - нчма лошо - отидете да живеете и учите там ! Ще си купувате лади на воля и необезпокоявано !!!
11
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ремонтите колко ще струват
10
13
 
44
 
! Отговори
Неутрален преди 8 години
Вижте сега, нека се абстрахираме от политическите си пристрастия, като коментираме тук.Предлагам доста по-простичко решение за оценка качеството на този автомобилен продукт:Когато нашенските ВИП-ове и мутри слязат от мерцедесите, беемветата и аудитата си и се качат на лада калина, ще призная успеха на съветската инженерна мисъл!
9
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всъщност почти всички коментари са глуповато-язвителни по отношение на марката и предстанвляват едно стереотипизирано мнение, характерно за неособено интелигентните хора.
8
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам коментарите и лайковете/дислайковете, много народ ще се зарадват ако се завърнат москвичите и жигулите. Обаче някак си съм сигурен, че същите тея, ако имат парите, не биха си купили никога лада-та по-горе, а биха се спрели на нещо немско, чешко и прочие.
7
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 бройки !!!