Toyota показа кръстоска от Yaris и RAV4

Моделът ViRA съчетава най-доброто от кросовърите и компактните хечбеци
8 яну 2016 18:45,
4
Toyota показа кръстоска от Yaris и RAV4
Снимка: Toyota

Toyota подготвя напълно нов автомобил с повишена проходимост, който ще покаже официално на автомобилното изложение в Токио. Машината носи името ViRA, като от компанията показаха нейни официални снимки.

Toyota ViRA за момента е концепт, който обаче има сериозни шансове за серийно производство. Причината е, че моделът е позициониран в сегмента на компактните кросовъри, който непрекъснато расте.

Всъщност ViRA представлява хечбек със спортен дизайн, две врати и повишена проходимост - кръстоска между моделите ViTZ (познат в Европа като Yaris) и RAV4. Дори името му е създадено от тези две обозначения - "Vi" от ViTZ и "RA" от RAV4.

От разпространените снимки не се забелязва особена прилика с RAV4 или Yaris. Вероятно обаче концептът е заел техниката си именно от тях.

Що се отнася до дизайна, то формите са впечатляващи, нетипични за по-умерения стил на японската марка. Силуетът напомня на машини като Ferrari FF, докато предната част може да бъде оприличена с "муцуната" на суперколите на Zenvo.

Всички подробности за Toyota ViRA ще бъдат разкрити по време на автосалона в Токио.

Всички снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Трезвен руснак преди 8 години
Нищо чудно руснаци да имитират и тази Тойота!Добрата новина е че на пияндетата от Русия не се отдава да произвеждат качествени автомобили.На пиене са номер 1за друго не ги търси.
2
1
 
1
 
! Отговори
лоло преди 8 години
Погледни,новия дизайн на ауди и фолксваген.Няколко пъти по-зле от Тойота
1
2
 
2
 
! Отговори
Ирод преди 8 години
Следващото от тойота ще е кръстоска между детска триколка и танк.