Новият E-Class акостира в Детройт

Моделът на Mercedes-Benz излиза с избор от два двигателя
11 яну 2016 14:00,
3
Новият E-Class акостира в Детройт
Снимка: Mercedes-Benz

След като миналата седмица видяхме първите снимки на новото поколение E-Class, днес Mercedes-Benz разкри модела официално. Пред публика бизнес седанът ще се появи на стартиращото днес автомобилно изложение в Детройт, САЩ.

Новото поколение E-Class е изцяло нов модел, изграден на нова платформа и изпълнен в стила на вече представените C- и S-Class. Също като тях автомобилът може да бъде поръчан с две различни предни части. Едната има стандартна решетка на радиатора и емблема на предния капак, докато другата е спортна, отличава се с голямо лого на решетката и е предназначена за версиите Avantgarde и AMG Line.

Интериорът на модела е напълно променен, като сега напомня силно на по-луксозния и скъп S-Class. И тук е заложено на два 12,3-инчови дисплея, като единият заменя уредите на арматурното табло, а другият, разположен на централната конзола, отговаря за инфо-развлекателната система на автомобила.

В оборудването могат да бъдат включени редица глезотии, сред които съраунд система Burmester 3D, амбиентно осветление с 64 различни цвята и много други. Налична е дори система за автономно придвижване Drive Pilot, която позволява на колата да се движи без помощта на водача при скорост до 210 км/час. Технологията е предназначена за магистрали.

При пазарната си премиера в Европа новият Mercedes-Benz E-Class ще предлага един дизелов и един бензинов двигатели. Дизеловият модел E 220 е оборудван с напълно нов двигател с обем 2,0 литра и мощност от 195 к.с., като ще изразходва средно по само 3,9 л/100 км. Бензинът е с обем от 2,0 литра, развива 184 к.с. и е предназначен за модификацията E 200.

По-късно тази година в гамата на модела ще бъде включена версията E 350 d, задвижвана от 6-цилиндров дизел с 258 к.с. По същото време трябва да бъде налична и бензиновата модификация Е 400 4MATIC, използваща двигател с 333 к.с. и система за задвижване на четирите колела. В гамата на модела ще попаднат също така дизел със 150 к.с. и бензин със 183 к.с.

Предвидена е също така хибридна версия под името E350e. Тя ще разчита на 2,0-литров бензинов агрегат, електромотор и батерии, които могат да се зареждат в мрежата. Общата мощност на системата ще бъде 280 к.с.

Продажбите на модела в Европа трябва да стартират най-късно през пролетта.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3.9 drug pyt!!