Volkswagen подготвя нови двигатели за Golf

Бензиновите и дизелови мотори ще бъдат с обем 1,5 литра
19 яну 2016 19:05, Красимир Ангелов
13
Volkswagen подготвя нови двигатели за Golf
Снимка: Volkswagen

Volkswagen разработва напълно нови 1,5-литрови бензинови и дизелови двигатели за бестселъра на марката Golf, съобщи пред изданието Motoring шефът на германския производител Херберт Дийс.

Новите агрегати ще заменят досегашните 1,4-литров TSI и 1,6-литров TDI. Те ще дебютират при следващото поколение на модела, което трябва да бъде представено в край на 2017 г. До края на тази година пък Volkswagen ще проведе фейслифт на сегашната генерация на автомобила.

Бензиновият 1,5-литров мотор ще бъде директен приемник на сегашния 1,4-литров TSI. Двигателят ще получи нов турбокомпресор, система за директно впръскване на горивото и функция за деактивация на част от цилиндрите при по-ниски натоварвания.

"Като цяло новите 1,5-литрови мотори представляват еволюция на досегашните агрегати, а не ново поколение двигатели”, коментира Дийс.

Новите мотори ще бъдат не само по-евтини като производство, но и по-леки и икономични от настоящите. Volkswagen се готви да ги предложи в няколко варианта на мощност, като ще ги поставя и на компактните модели на Audi, Seat и Skoda.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
потресен от ВАГ преди 8 години
До чудя сеНа кои места видя места вместо "я" "е"?Кажи думата, за да не се окаже, че пак шопския диалект е най-правилния диалект, но нямащ нищо общо с българския книжовен език!
9
4
 
7
 
! Отговори
ааааа преди 8 години
подържаш мерцедес караш друс дрс люлка и пуф пуф димчо с хак хак софтоерчо
8
3
 
4
 
! Отговори
чудя се преди 8 години
До потресен от ВАГзащо провинциалистите казвате на места вместо "я" "е"?
7
11
 
7
 
! Отговори
потресен от ВАГ преди 8 години
Кога оправиха старите двигатели, че почнаха и за нови да мислят!Тези са толкова зле, че само най-долната *** на обществото може да ги хареса. Лъжат-мажат и заблуждават наивниците. Наистина трябва да си доста изпаднал, за да продължаваш да ги харесваш след всичките разкрити далавери, скандали и евтини ромски номера. Та те дори гаранцийката мизерна, като на китайски тостер не покриват. На мой познат на 2-рата г. му изтрака ДСГ-то и отиде за смяна. Труда бил безплатен, а СК си е плаща от джоба.
6
5
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Какво общо имат 1,4 и 1.6, дизелите, това са два напълно различни двигателя, и специялно 1.4 е много здрав.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При ВАГ проектирането се изразява в това как да направят автомобила, така че да влиза колкото се може по-често в сервиза и това да се пише, като проблем, който не се покрива от гаранцията.Те новите им още 1.4 и 1.6 дизел двигатели не оправиха пък ги рекламираха, като много добри и т.н. сега нови ще правят.Изпаднала компания градяща развитието си на измама и корупция.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Едно нещо - всичко без цените е шест!" А ти какво си мислиш че всичките подобрения са за да отговорят на някои твои нужди ли. Идеята на всички е да вземеш кредит, да бачкаш докато го връщаш и да кротуваш. Защо няма вече модел надежден като двойката
3
2
 
6
 
! Отговори
dominici преди 8 години
Е, поне не казват, че ще са и по-екологични :) Маркетинга им работи на пълни обороти.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо - всичко без цените е шест!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно кои цилиндри ще изключва като почнаха да ги правят с по три, че и с два.