Toyota Prius за състезания

Версията GT300 е също хибрид
21 яну 2016 22:36, Диян Пенев
0
Toyota Prius за състезания
Снимка: APR Racing

Състезателна Toyota Prius? Да, такова чудо съществува, като на автосалона в Токио бе демонстрирана най-новата версия на машината. Тя носи името Prius GT300 и ще се състезава в японския GT300 шампионат.

Новият пистов Prius, конструиран от APR Racing, е базиран на представеното през миналата година новото поколение на хибрида. А по-любопитното е, че използва редица компоненти от шосейния модел, който се продава в търговската мрежа.

Също като стандартния Prius, пистовият вариант има хибриден агрегат. Той е доста по-мощен, но използва серийната електрическа система. Основната разлика в при конвенционалния агрегат, който е заменен от 3,5-литров V6. Стандартният шосеен модел използва двигател с обем 1,8 литра.

Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че задвижващата система е позиционирана в предната част на модела, тъй като такива са новите изисквания. При предишния модел, базиран на старото поколение Prius, агрегатът бе в средата на шасито.

Става ясно още, че цялостният бодикит е изграден изцяло от карбон, а салонът е съобразен с изискванията на японския GT300 шампионат.

Още снимки на модела вижте в Automedia.bg

 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари